ethereum
Ethereum

Scaramucci noemt sleutelfactoren voor snel herstel cryptomarkt

Anthony Scaramucci van SkyBridge Capital noemt de Merge van Ethereum, de verbeterende macro-economische omstandigheden en de herstellende koersen als factoren voor zijn optimisme over de korte termijn.

“Blijf rustig en focus je op de lange termijn”

De oprichter en managing partner van SkyBridge Capital adviseert investeerders om “door de huidige omstandigheden heen te kijken, rustig te blijven en een focus op de lange termijn te houden.” In een interview met CNBC sprak de fondsmanager over zijn geloof in bepaalde recente ontwikkelingen in de cryptowereld die tot een hoop commerciële activiteit kunnen leiden.

In het bijzonder noemt hij de ontwikkeling van het Lightning Netwerk, de tweede laag op Bitcoin, en de samenwerking tussen BlackRock en Coinbase. BlackRock is de grootste vermogensbeheerder ter wereld, die samen met Coinbase een constructie heeft opgezet om hun institutionele klanten in Bitcoin te laten investeren. Dat zijn volgens Scaramucci twee ontwikkelingen die Bitcoin in de toekomst veel kunnen brengen.

“BlackRock CEO Larry Fink ziet institutionele vraag naar Bitcoin. Anders zou hij dit soort producten en de samenwerking met Coinbase niet opzetten”, aldus een optimistische Scaramucci. Volgens de vermogenbeheerder is de schaarste van 21 miljoen Bitcoin bijna een garantie dat er op termijn weer een tekort is.

De aanstormende Merge

Natuurlijk kan Scaramucci in het interview ook niet om de Merge heen. Ethereum gaat binnen nu en een maand over op Proof-of-Stake en dat kan de markt duidelijk waarderen. Ethereum gaat de laatste weken als een raket en presteert op dit moment beter dan alle andere cryptocurrency’s. Ook Bitcoin moet op dit moment aan de kracht van Ethereum geloven.

“Veel handelaren kopen waarschijnlijk ‘dat gerucht’ en verkopen zodra de Merge voltrokken is. Ik wil mensen waarschuwen om dat laatste niet te doen. Dit zijn geweldige lange termijn investeringen”, zo sluit hij dit onderwerp af. Als laatste wijst Scaramucci op het herstel van de markt de afgelopen weken. Bitcoin heeft de afgelopen maand een koerswinst van 20 procent gepakt en Ethereum staat op een plus van 62 procent. Dat geeft hoop.

Ethereum nieuws

Mysterieuze whale verkoopt voor miljoenen dollars aan Ethereum
Bankgigant lanceert door goud gedekte cryptomunt voor particulieren
Grayscale verwacht binnenkort Ethereum ETF, ondanks stilte van SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?