Nieuws, Trending

SEC bestraft crypto hedgefonds

De Amerikaanse toezichthouder ‘Securities and Exchange Commission’ (SEC) heeft een vordering met een boete van $200.000 (€173.000) aan Crypto Asset Management (CAM) en de oprichter Timothy Enneking uitgegeven. Dit is de wereldwijd de eerste SEC-disciplinaire actie tegen een fonds dat digitaal vermogen beheert.

Verkeerde informatieverschaffing

De SEC beweerd dat CAM zichzelf op een verkeerde manier heeft voorgesteld als ‘eerste gereguleerde crypto-activafonds in de VS’. Hierdoor hebben ze 44 investeerders gevonden die gezamelijk $3.6 miljoen (€3.1 miljoen) hebben geïnvesteerd.

Nooit geregistreerd

Zo zou het fonds zich nooit bij de Commissie hebben geregistreerd, in wat voor een vorm dan ook. Hierom dringt de commissie erop aan dat CAM opzettelijk de wet overtreedt. Ook zou CAM hebben beweerd dat ze over de nodige inloggegevens beschikken die nodig zijn voor handelsondernemingen.

CAM gaat akkoord met de SEC

CAM heeft na te zijn gecontacteerd door de SEC een akkoord afgegeven om zijn openbare aanbieding te stoppen. Ook geven ze investeerders een kans om hun geld terug te vragen. Tevens gaat CAM akkoord met de boete, zonder dat ze schuld hebben toegegeven aan de beweringen van de commissie.