Binance Logo Smartphone
Exchange, Regulatie

SEC doet poging om activa van Binance.US te bevriezen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) doet er alles aan om Binance en zijn leidinggevenden ten val te brengen.

Aanvraag om activa Binance.US bevriezen

In een recente rechtsaanvraag heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de rechtbank gevraagd om de activa van Binance.US te bevriezen. Ook heeft de SEC een bevel tot activabevriezing tegen gedaagden BAM Management en BAM Trading aangevraagd.

Het is van belang te vermelden dat BAM Management en BAM Trading de bedrijven zijn die door Binance en Binance.US worden gebruikt. Eerder deze week had de SEC al een aanklacht ingediend tegen Binance wegens vermeende schendingen van de effectenwetgeving.

Buiten het aanvragen van het bevriezen van de Binance.US-activa heeft de SEC ook een bevel ingediend waarbij gedaagden worden gesommeerd activa terug te geven ten voordele van hun BAM-klanten.

Het uiteindelijke doel van de SEC is om de beschikbare activa te gebruiken voor het betalen van boetes. Daarnaast willen ze voorkomen dat Binance de activa verplaatst naar een ander rechtsgebied.

Een bevel tot bevriezing van de activa van BAM is essentieel om de huidige situatie te handhaven en om te voorkomen dat deze activa buiten de rechtsmacht van deze rechtbank worden overgedragen. Bovendien is dit noodzakelijk om de mogelijkheid van de rechtbank te waarborgen om passende maatregelen te kunnen treffen, zoals het verlenen van schuldkwijtschelding, het veiligstellen van conservatoire belangen en het opleggen van civielrechtelijke boetes.

– SEC.

Indien deze aanvraag wordt goedgekeurd, zullen ironisch genoeg de klanten van Binance.US degenen zijn die verlies lijden, precies de groep mensen die de SEC claimt te beschermen.

Daar houdt het niet op

De acties van de SEC stoppen hier echter niet. De organisatie is van plan haar onderzoekers naar de betrokken bedrijven te sturen om een sneller en diepgaander inzicht te verkrijgen.

Gedurende de volgende 60 dagen kan de SEC een versnelde ‘ontdekking’ uitvoeren met betrekking tot klantactiva bij de gedaagden en derde partijen. Hierbij zal specifiek gekeken worden naar de veiligheid, segregatie, beschikbaarheid en eventuele lasten of beperkingen die de overdracht of opname door klanten zouden belemmeren.

SEC-voorzitter Gary Gensler lijkt de waarde van digitale activa niet te erkennen. In zijn visie zou de Amerikaanse dollar voldoende moeten zijn.

Binance reageert

In reactie op het nieuws heeft Binance.US haar klanten gerustgesteld in een poging een massale crypto-uitverkoop te vermijden.

“De activa van onze klanten blijven veilig en ons platform functioneert volledig. De mogelijkheid om stortingen en opnames te doen blijft normaal werken.” – Binance.US

Verder stelde het bedrijf dat de aanvraag van de SEC voor een voorlopig bevel ongerechtvaardigd is, aangezien deze meer gebaseerd lijkt op het verkrijgen van een voordeel in de lopende rechtszaak dan op daadwerkelijke bezorgdheid over de veiligheid van de klantactiva.

Binance.US uitte verder haar bezorgdheid dat een “bankrun”, veroorzaakt door de acties van de SEC, de veiligheid van de klantactiva in gevaar kan brengen. Daarbij merkte het bedrijf op dat, ondanks jarenlange interactie, het personeel van de SEC tot voor kort geen bezorgdheid heeft geuit over de veiligheid van de klantactiva.

Exchange nieuws

Ryan Salame van FTX draagt miljoenenwoning over in schikking strafzaak
Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?