US SEC
Regulatie, Ripple

SEC eist recordbedrag van 2 miljard dollar van Ripple

Vandaag heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een belangrijke stap gezet door een dossier in te dienen dat de omvang van de boete onthult die ze van Ripple eisen.

Dit dossier onthult een eis van bijna $2 miljard in verband met beschuldigingen van overtredingen van de effectenwetten.

Naast de financiële eis wil de SEC ook een permanent verbod instellen op de institutionele verkoop van Ripple’s XRP. Bovendien vraagt de SEC om een gedetailleerde toelichting op de samenstelling van de voorgestelde boetes, die tezamen bijna de $2 miljard benaderen.

Argumenten van de SEC

De Securities and Exchange Commission (SEC) benadrukt de omvang van de boete die zij van Ripple eisen als essentieel om als afschrikkingsmiddel voor de hele cryptosector te dienen. Het doel is om met deze aanzienlijke financiële sancties andere bedrijven af te schrikken van het schenden van de effectenwetten.

Verder bekritiseert de SEC Ripple voor het niet erkennen van juridische verantwoordelijkheid voor hun acties, een houding die door de toezichthouder als zorgwekkend wordt beschouwd. De SEC wijst op Ripples nonchalante benadering van regelgevende eisen als een belangrijk aandachtspunt.

Het meest kritische argument van de SEC betreft Ripples negeren van juridisch advies dat de verkoop van XRP als een investering afraadde. Dit gedrag wordt aangevoerd als bewijs van Ripples bewuste veronachtzaming van de wet- en regelgeving, wat de kern vormt van de aanklacht van de SEC tegen het bedrijf.

De reactie van Ripple

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, heeft ondertussen ook gereageerd op het dossier van de overheidsinstantie. Hij bekritiseert de inconsistenties in de aanpak van de SEC, niet alleen gericht op Ripple, maar ook ten aanzien van andere cryptobedrijven.

Garlinghouse onderbouwt zijn kritiek door te verwijzen naar kritische opmerkingen over de SEC, gemaakt door federale rechters in verschillende rechtszaken.

Eindelijk duidelijkheid?

De uitkomst van de zaak tussen Ripple en de SEC zal grote gevolgen hebben voor de crypto markt. De uitkomst van deze zaak kan een voorbeeld scheppen voor hoe digitale activa worden geclassificeerd en gereguleerd in Amerika.

Nog 5 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om XRP of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 5 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Crypto-Analist: Zeldzame indicator voorspelt gigantische XRP stijging naar $3
ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten