Bitcoin-Ban
Bitcoin, Regulatie

SEC keurt Valkyrie’s en Kryptoins Bitcoin ETF-voorstellen af

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft nog twee fysiek ondersteunde Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) afgewezen. Dit waren de ETF’s voorgesteld door respectievelijk Valkyrie en Kryptoin.


De voorstellen zijn niet in overeenstemming met de wet, zegt SEC

Beide beslissingen, die je hier en hier kunt lezen, kwamen op woensdag. De SEC voerde dezelfde argumenten aan die het in het verleden gebruikte toen het andere aanvragen afwees.

Volgens de Commissie hebben NYSE Arca en Cboe BZX Exchange, die respectievelijke voorgestelde regelwijzigingen hebben ingediend om Valkyrie- en Kryptoin-producten te vermelden en te verhandelen, “niet aangetoond dat hun voorstellen in overeenstemming zijn met de vereisten van Exchange Act Section 6(b)(5).”

De SEC verklaarde dat dit specifiek betrekking heeft op de eis dat een nationale effectenbeurs moet zijn “ontworpen om frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken te voorkomen”. Ook moet het “investeerders en het algemeen belang te beschermen”.

Een ETF is een investeringstool waarmee beleggers aandelen kunnen kopen die de prijs van een onderliggende waarde volgen. Een Bitcoin ETF, zoals de naam al doet vermoeden, zou blootstelling aan Bitcoin geven. Dit zou de moeite van het kopen van de cryptocurrency van een exchange en het beheren van de privésleutels besparen.

De SEC heeft herhaaldelijk alle pogingen om een ​​Bitcoin ETF te lanceren afgewezen of uitgesteld. Amerikaanse investeerders hebben ondertussen echter wel toegang tot dergelijke producten ten noorden van de grens in Canada. Eerder dit jaar heeft de toezichthouder echter groen licht gegeven voor verschillende Bitcoin-futures-ETF’s. Deze zijn gekoppeld aan de derivatenmarkten van Chicago Mercantile Exchange (CME).


Geen Bitcoin ETF in 2021

De laatste stap van de Commissie betekent dat de markt dit jaar geen Bitcoin ETF zal zien, met de volgende belangrijke data volgende maand.

De SEC zal vóór 22 januari uitspraak doen over de Skybridge Bitcoin ETF van Anthony Scaramucci. Hierbij komt een beslissing over de Wise Origin Bitcoin Trust-aanvraag van Fidelity op 27 januari.

In november verwierp de toezichthouder een spot Bitcoin ETF-aanvraag ingediend door beleggingsonderneming VanEck. Dit werd gevolgd door de afkeuring van de aanvraag van WisdomTree begin december.

Vorige week heeft de SEC de beslissingen over Bitcoin ETF’s voorgesteld door de digitale vermogensbeheerders Bitwise en Grayscale met nog eens 45 dagen uitgesteld.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?