Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

SEC keurt vierde Bitcoin Futures ETF goed

Terwijl investeerders blijven lobbyen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission om een spotmarkt Bitcoin ETF goed te keuren, heeft de SEC haar vierde Bitcoin futures ETF goedgekeurd.


Bitcoin futures exchange-traded funds

De goedkeuring van het Teucrium Bitcoin Futures Fund is verleend aan Teucrium Trading. Dit is een in Vermont gevestigd bedrijf dat tot nu toe uitsluitend futures fondsen voor gewasprijzen heeft aangeboden. Deze fondsen volgend de prijzen van maïs, tarwe, sojabonen en suikerriet.

Een ETF, of exchange-traded fund, bundelt securities zoals aandelen en grondstoffen. Beleggers kunnen aandelen van een ETF kopen om blootstelling aan die securities te krijgen zonder ze rechtstreeks te bezitten. In het geval van Bitcoin ETF’s zijn er twee types, Bitcoin-futures en Bitcoin-spot.

Bitcoin-futures zijn derivatencontracten die speculeren op de prijs van de crypto munt. De spotprijs van Bitcoin is de huidige prijs. Teucrium is het vierde Bitcoin futuresfonds dat wordt goedgekeurd, na Proshares (BITO), Valkyrie (BTF) en VanEck (XBTF). Dit zijn fondsen die aan het eind van afgelopen jaar allemaal live zijn gegaan.

“We zijn verheugd dat de 19b4-aanvraag is goedgekeurd. Meer informatie over het fonds zal komen wanneer de tijd rijp is.”

Aldus Sal Gilbertie, CEO van Teucrium Trading.

Hij verwees naar het SEC-formulier dat werd gebruikt om de regelwijziging voor te stellen waardoor het fonds kon worden geregistreerd. De andere drie Bitcoin-futures-ETF’s zijn immers allemaal in prijs gedaald sinds hun debuut. Maar dit nieuwe fonds is anders.

De andere drie fondsen zijn goedgekeurd onder de Investment Company Act van 1940, die volgens de SEC een sterke consumentenbescherming biedt. De Teucrium ETF is de eerste keer dat de SEC een Bitcoin-futuresfonds heeft goedgekeurd onder de Securities Act van 1933.


Securities act van 1933

De SEC zei afgelopen zomer dat fondsen die onder de wet van 1940 worden gereguleerd, ‘belangrijke beleggersbescherming‘ bieden. Daarnaast bevatten ze regels met betrekking tot waardering, liquiditeit en bewaring van fondsassets, die niet onder de wet van 1933 vallen.

De ARK 21Shares Bitcoin ETF die vorige week werd geweigerd, werd ingediend onder de wet van 1933. Hetzelfde geldt voor de geweigerde NYDIG, en VanEck-spot Bitcoin ETF-applicaties.

Nu een Bitcoin-futures-ETF is goedgekeurd onder de ’33-wet, is het argument aangevoerd dat de bescherming ook sterk genoeg moet zijn voor een Bitcoin-spot-ETF.

De CEO van Grayscale, Michael Sonnenshein, suggereert dat zijn bedrijf een rechtszaak kan aanspannen tegen de SEC om zijn Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) om te zetten in een spot Bitcoin ETF. Hij zei gisteravond op Twitter dat de SEC “de ’40 Act niet langer kan waarborgen als de onderscheidende factor” tussen futures en spot-ETF-goedkeuringen. Of de SEC het met Sonnenshein eens zal zijn, valt echter nog te bezien.

Bitcoin nieuws

7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto 7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto
Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen” Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen”
Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten? Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten?
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten