cryptocurrency-2922058_1920
Nieuws

SEC: Pas op met deze 9 ICO’s

De Securities and Exchange Commission (SEC) van Thailand heeft een waarschuwing uitgegeven voor het beleggen in 9 Initial Coin Offerings (ICO’s). Deze ICO’s zijn namelijk niet geaccrediteerd door de toezichthouder.

Pas op met de volgende coins

Er werden op verschillende social mediaplatforms een aantal digitale tokens en ICO’s gepromoot. Dit leidde tot een onderzoek bij de SEC naar deze digitale tokens en ICO’s. Bij 9 gevallen die de SEC vond, waren de gepromote digitale activa niet goedgekeurd door de markttoezichthouder. Het gaat om de volgende Coins en ICO’s: Every Coin, Orientum Coin (ORT Coin), OneCoin, OFC Coin, TripxChain Coin (TXC Coin), TUC Coin, G2s Expert ICO, Singhcom Enterprise ICO, Adventure Hostel Bangkok ICO en Kidstocurrency ICO.

Nooit goedgekeurd

Volgens de SEC hebben de vermeende digitale activa en ICO’s nooit een aanvraag ingediend voor goedkeuring door de SEC. Hiernaast voldoen zij niet aan de nodige eisen en kwalificaties die door de SEC zijn opgesteld. Alle investeerders van deze digitale valuta en ICO’s moeten hierom extra op hun hoede zijn.

Ponzi-Schema

Naar verluidt herhaalde de SEC zijn waarschuwing over Ponzi-schema’s. Deze schema’s zetten mensen ertoe aan om te investeren in digitale activa door belofte van beleggingsopbrengsten die zijn gegenereerd met tokens. “De vrijgegeven informatie waarmee investeerders hun beslissingen maken om te investeren of niet is van deze digitale valuta en ICO’s ontoereikend. Deze digitale activa’s bezitten mogelijk niet over voldoende liquiditeit om te handelen en kunnen niet worden omgezet in contanten.” Aldus de toezichthouder.