Nieuws, Trending

SEC slaat 9 Bitcoin ETF aanvragen af. Hoe reageert de markt?

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft vandaag negen aanvragen voor verschillende Bitcoin exchange traded funds (ETF’s) afgeslagen. De 9 Bitcoin ETF aanvragen waren afkomstig van drie verschillende bedrijven.

9 Bitcoin ETF aanvragen afgekeurd

De afkeuring van de eerste ETF aanvragen kwam vandaag middernacht. De BTC ETF aanvragen die als eerst werden afgekeurd waren van het bedrijf ProShares. ProShares werkte samen met de New York Stock Exchange (NYSE). Even later wijst de SEC nog eens zeven andere voorgestelde Bitcoin ETF aanvragen af. Van deze zeven aanvragen waren er vijf ETF voorstellen van Direxion, ook voor een notering op de NYSE. De andere twee afgekeurde voorstellen kwamen van het bedrijf GraniteShares voor een vermelding op CBOE.

De SEC verklaard haar afkeuring

“De Commissie keurt deze voorgestelde wijziging van de regel af omdat, zoals hieronder wordt besproken, de Exchange zijn last op grond van de Exchange Act en de Rules of Practice van de Commissie niet heeft kunnen waarmaken. Dit om aan te tonen dat haar voorstel in overeenstemming is met de vereisten van de Exchange Act Section 6 (b) (5), in het bijzonder het vereiste dat de regels van een nationale effectenbeurs zijn ontworpen om frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken te voorkomen. ” – SEC De SEC heeft nog steeds haar twijfels over een slechte weerstand tegen prijsmanipulatie. Ze noemen de Bitcoin markt dan ook onvoldoende gecontroleerd. Er is teveel kans op fraude.

Geen onderliggende waarde

De SEC benadrukt dat de afkeuring niks te maken heeft met de vraag of Bitcoin en blockchain technologie nut of waarde heeft als innovatie of investering. De nieuwe afkeuring van de SEC komen door de zorgen die de commissie al eerder heeft geuit in de eerste afwijzing van een Bitcoin ETF. Deze aanvraag was afkomstig van de Winklevoss tweeling.  Toen schreef de SEC het volgende: “Wanneer de markt niet gereguleerd is, moeten er significante, gereguleerde derivatenmarkten zijn gerelateerd aan de onderliggende waarde waarmee de Exchange een overeenkomst voor het delen van toezicht kan sluiten.”

Wat doet de uitspraak met de Bitcoin koers?

De vraag is nu natuurlijk wat de negatieve uitspraak met de Bitcoin koers doet. Tot nu toe eigenlijk niet heel veel. Toen de uitspraak over het afwijzen van de Bitcoin ETF’s naar buiten kwam zagen we een heel klein dipje. Nu zien we dat de koers alweer herstelt is en op haar, deze week, ‘normale’ prijsniveau van $6450 dollar ligt. Eigenlijk alle investeerders hadden al verwacht dat de Bitcoin ETF’s afgewezen zouden worden. Vandaar dat de markt vooralsnog niet erg negatief op de afwijzing reageert.   Koop Bitcoin | IDEAL