Binance Logo Smartphone
Exchange

SEC start mogelijk oorlog tegen Binance.US

In een officiële hoorzitting bij de faillissementsrechter in de zaak van het crypto-bedrijf Voyager Digital, deed een medewerker van de Securities and Exchange Commission (SEC) enkele pijnlijke uitspraken over Binance.US. “Het personeel is ook van mening dat Binance.US een niet-geregistreerde effectenbeurs exploiteert in de Verenigde Staten”, aldus de medewerker van de SEC.

Wat betekent dit?

We spreken binnen de financiële wetgeving van een effect als het om een financieel instrument met een zekere winstverwachting gaat. Als jij bijvoorbeeld een cadeaubon van de HEMA koopt, dan hangt daar helemaal geen winstverwachting aan.

Dat is anders als het om een bon gaat die recht geeft op een deel van de winst of op een andere manier gekoppeld is aan het succes van een onderneming. Ook als handelsplatform ben je in principe verplicht om een vergunning te hebben als je effecten op je platform toelaat.

Je mag dus niet zomaar aandelen laten verhandelen op jouw beursplatform. De SEC is van mening dat sommige tokens op het beursplatform van Binance.US kwalificeren als effect en dat het om die reden functioneert als een niet-geregistreerde effectenbeurs in de Verenigde Staten.

Problemen voor Binance.US?

Het is nog maar de vraag of Binance.US daadwerkelijk in de problemen komt als gevolg van dit standpunt van de SEC-medewerker. Dezelfde medewerker deelde tijdens de hoorzitting namelijk dat niet iedereen binnen de SEC er op dezelfde manier over denkt.

De standpunten van het personeel vertegenwoordigen volgens de medewerker niet per se de standpunten van de commissarissen die aan het hoofd van de SEC staan. Hij wilde ook niet zeggen of de SEC van plan was om iets te doen met zijn verklaringen omtrent Binance.US.

“De commissie heeft nog geen knopen doorgehakt over deze kwesties. De standpunten van de staf komen niet overeen met die van de commissie”, aldus de medewerker van de SEC. Het is dus mogelijk dat Binance hiermee wegkomt.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken