Nieuws

SEC stelt beslissing over Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) uit

De Securities en Exchange Comissie (SEC) heeft haar beslissing over het accepteren van een Bitcoin exchange traded fund (ETF) uitgesteld tot 30 september.

SEC heeft nog twee maanden om te beslissen

Een ETF is een soort beleggingsfonds die gekoppeld is aan de koers van een onderliggende waarde. Denk bijvoorbeeld aan een grondstof of obligaties. Een ETF wordt verhandeld op beurzen en is beschikbaar voor gewone en institutionele beleggers. Door velen worden Bitcoin ETF’s gezien als een stap voorwaarts naar wereldwijde acceptatie van cryptocurrencies. Dit omdat grote institutionele beleggers zo in Bitcoin kunnen investeren. De SEC heeft door het uitstellen van de beslissing nu nog zo’n twee maanden om een oordeel te vellen over de voorgestelde regelwijziging.

Elk Bitcoin ETF aandeel gaat $200.000 dollar kosten

De SEC zegt dat ze meer dan 1300 opmerkingen hebben ontvangen over de voorgestelde regelwijzigingen. Dit betreft de BTC aandelen die zijn uitgegeven door ‘VanEck’ en ‘SolidX Bitcoin Trust’. De commissie heeft 45 tot 90 dagen om een voorgestelde wijziging goed of af te keuren. Beide partijen hebben de Bitcoin ETF aangekondigd op 6 juni. Volgens de SEC aanvraag ligt de prijs van elk aandeel rond de $200.000 dollar. De prijs ligt zo hoog omdat ze zich concentreren op institutionele beleggers en niet op particuliere beleggers. Vorige maand heeft de SEC haar beslissing over de aanvraag voor een Bitcoin ETF uitgesteld tot 21 september. De SEC keurde eerder al de aanvraag van de Winklevoss tweeling af. Ze noemde Bitcoin ongereguleerd en hebben het daarom afgewezen.