Bitcoin

SEC stelt beslissing over NYDIG Bitcoin ETF opnieuw uit

De regelgevende instantie zal nu de NYDIG Bitcoin ETF op 16 maart goedkeuren of afwijzen, na de beslissing opnieuw te hebben uitgesteld.


Deadline met 60 dagen verlengd

De SEC heeft de beslissing over een eventuele eerste Bitcoin exchange-traded fund (ETF) op de spotmarkt in de VS opnieuw uitgesteld.

NYDIG, een dochteronderneming van vermogensbeheerder Stone Ridge Holdings Group, heeft in februari vorig jaar een aanvraag ingediend voor zijn “NYDIG Bitcoin ETF”. Hiermee kunnen beleggers aandelen kopen of verkopen die de BTC-prijs volgen.

De SEC zou het aanvankelijk op 15 januari van dit jaar goedkeuren of afwijzen. Toch zei het vandaag dat het de deadline met nog eens 60 dagen zal verlengen. De beslissing zal nu op 16 maart bekend worden gemaakt.

Een ETF is een beleggingsproduct waarmee beleggers aandelen kunnen kopen die een actief vertegenwoordigen zonder er zelf mee om te gaan. Het kan gaan om vreemde valuta, goud of BTC. Marktanalisten hebben jarenlang geloofd dat als de SEC een Bitcoin ETF zou goedkeuren, dit de sluizen zou openen voor institutionele beleggers en de prijs zou verhogen.

Een Bitcoin ETF bestaat echter nog niet in de VS omdat de SEC herhaaldelijk aanvragen voor het product heeft afgewezen. Het verwees daarbij herhaaldelijk naar bezorgdheid over prijsmanipulatie in de cryptomarkt.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Bitcoin futures ETF’s

Bitcoin futures ETF’s bestaan echter al wel in de VS en zijn erg populair geweest. ProShares’ Bitcoin Strategy ETF verhandelde bijna $1 miljard in aandelen bij zijn debuut in oktober toen het begon te handelen op de New York Stock Exchange.

Een futures ETF verschilt van een ‘gewone’ ETF omdat zijn aandelen contracten vertegenwoordigen die wedden op de toekomstige BTC-prijs. In tegenstelling tot op het actief zelf. De handel in deze producten wordt gereguleerd door de CFTC.

Analisten zeggen dat er vraag is naar een spotgebaseerd product. Dat wil zeggen een product dat Bitcoin zelf volgt en niet alleen futurescontracten. Tot nu toe werkt de SEC echter niet mee. SEC-voorzitter Gary Gensler heeft weinig enthousiasme getoond voor een dergelijk product. Ondanks het feit dat Bitcoin futures ETF’s vooruitgang hebben geboekt.

Bitcoin nieuws

Morgan Creek Capital: Boomers gaan $300 miljard in Bitcoin investeren
Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?