Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

SEC stelt beslissing over NYDIG Bitcoin ETF opnieuw uit

De regelgevende instantie zal nu de NYDIG Bitcoin ETF op 16 maart goedkeuren of afwijzen, na de beslissing opnieuw te hebben uitgesteld.


Deadline met 60 dagen verlengd

De SEC heeft de beslissing over een eventuele eerste Bitcoin exchange-traded fund (ETF) op de spotmarkt in de VS opnieuw uitgesteld.

NYDIG, een dochteronderneming van vermogensbeheerder Stone Ridge Holdings Group, heeft in februari vorig jaar een aanvraag ingediend voor zijn “NYDIG Bitcoin ETF”. Hiermee kunnen beleggers aandelen kopen of verkopen die de BTC-prijs volgen.

De SEC zou het aanvankelijk op 15 januari van dit jaar goedkeuren of afwijzen. Toch zei het vandaag dat het de deadline met nog eens 60 dagen zal verlengen. De beslissing zal nu op 16 maart bekend worden gemaakt.

Een ETF is een beleggingsproduct waarmee beleggers aandelen kunnen kopen die een actief vertegenwoordigen zonder er zelf mee om te gaan. Het kan gaan om vreemde valuta, goud of BTC. Marktanalisten hebben jarenlang geloofd dat als de SEC een Bitcoin ETF zou goedkeuren, dit de sluizen zou openen voor institutionele beleggers en de prijs zou verhogen.

Een Bitcoin ETF bestaat echter nog niet in de VS omdat de SEC herhaaldelijk aanvragen voor het product heeft afgewezen. Het verwees daarbij herhaaldelijk naar bezorgdheid over prijsmanipulatie in de cryptomarkt.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Bitcoin futures ETF’s

Bitcoin futures ETF’s bestaan echter al wel in de VS en zijn erg populair geweest. ProShares’ Bitcoin Strategy ETF verhandelde bijna $1 miljard in aandelen bij zijn debuut in oktober toen het begon te handelen op de New York Stock Exchange.

Een futures ETF verschilt van een ‘gewone’ ETF omdat zijn aandelen contracten vertegenwoordigen die wedden op de toekomstige BTC-prijs. In tegenstelling tot op het actief zelf. De handel in deze producten wordt gereguleerd door de CFTC.

Analisten zeggen dat er vraag is naar een spotgebaseerd product. Dat wil zeggen een product dat Bitcoin zelf volgt en niet alleen futurescontracten. Tot nu toe werkt de SEC echter niet mee. SEC-voorzitter Gary Gensler heeft weinig enthousiasme getoond voor een dergelijk product. Ondanks het feit dat Bitcoin futures ETF’s vooruitgang hebben geboekt.

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten