ethereum
Ethereum, Regulatie

SEC stelt beslissing over Spot Ethereum ETF BlackRock uit tot maart

De Amerikaanse financiële waakhond, dan hebben we het natuurlijk over de Securities and Exchange Commission (SEC), besloot de aanvraag voor een Spot Ethereum ETF van BlackRock in ieder geval tot maart 2024 uit te stellen. Volgens de toezichthouder heeft het meer tijd nodig om een door BlackRock voorgestelde regelverandering te herzien.

Wanneer komt de Spot Ethereum ETF?

Het is volgens ETF-expert James Seyffart nog even wachten geblazen als het om de Spot Ethereum ETFs gaat. De analist verwacht dat de toezichthouder zijn beslissing blijft uitstellen tot 23 mei 2024.

Eerder deze maand gaf Balchunas de Spot Ethereum ETFs een kans van 70 procent voor mei 2024.

Het is echter nog maar de vraag of de Spot Ethereum ETFs een succes worden. Eerder was de lancering van de Bitcoin Futures ETFs een gigantisch succes in 2021, terwijl de Ethereum Futures ETFs een dramatische opening kende.

Op de eerste handelsdag werd er voor slechts 2 miljoen dollar aan assets opgehaald door de Ethereum Futures ETFs. Zodoende is het nog maar de vraag in hoeverre de markt zit te wachten op Spot Ethereum ETFs.

Geen rechtszaak nodig voor Ethereum

In tegenstelling tot de Spot Bitcoin ETFs, is er volgens Hester Peirce van de SEC ditmaal geen rechtszaak nodig om de Spot Ethereum ETFs op de markt te krijgen.

“We zouden geen rechter nodig moeten hebben om ons te vertellen dat onze aanpak arbitrair en grillig is”, aldus Hester Peirce.

Morgan Creek Capital CEO Mark Yusko is wat minder optimistisch over de goedkeuring van de Spot Ethereum ETFs. Waarom? Omdat de SEC volgens hem behoorlijk vijandig is naar de industrie.

Hij ziet een kans van minder dan 50 procent dat we in 2024 nog een Spot Ethereum ETF krijgen in de Verenigde Staten van Amerika.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Ethereum vs Bitcoin: Kan ETH zich herpakken in mei?
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?