Ethereum, Ether, ETH
Ethereum

SEC stelt beslissing Spot Ethereum ETF uit naar mei 2024

Waar de Spot Bitcoin ETF nu echt heel dichtbij lijkt, moeten aanhanger van Ethereum nog even wachten. In een nieuwe beslissing stelt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) hun beslissing op de Spot Ethereum ETF uit tot mei 2024. Volgens James Seyffart, een zogenaamde ETF-expert van Bloomberg, lag het uitstellen van deze beslissingen in de lijn der verwachting.

Bitcoin als eerste aan de beurt

Als we de ETF-experts van Bloomberg mogen geloven, dan is Bitcoin als eerste aan de beurt.

Seyffart en Balchunas verwachten dat de Spot Bitcoin ETF mogelijk al voor 10 januari 2024 wordt goedgekeurd door de SEC. Zij schatten de kans hiervoor momenteel in op 90 procent, al is het niet helemaal duidelijk wat die percentages precies waard zijn.

Figuren als Seyffart en Balchunas, die te boek staan als ETF-experts, kunnen natuurlijk ook van de hype profiteren met dit soort voorspellingen om er volgers bij te krijgen.

Maar de markt lijkt de voorspellingen van Seyffart en Balchunas wel te geloven, want de Bitcoin koers is in de afgelopen zes maanden met meer dan 44 procent gestegen. Over diezelfde tijdsperiode steeg Ethereum met ongeveer 16 procent.

Bitcoin en Ethereum in het groen

Ondanks het uitstellen van de Spot Ethereum ETF naar mei 2024 staat de koers van de munt er vandaag goed voor. Ethereum is over de afgelopen 24 uur met ruim 3 procent gestegen en klokt binnen op het niveau van 2.237 dollar.

Bitcoin doet het echter nog beter met een stijging van 5,40 procent, waarmee er een koers van 43.124 dollar op de borden staat.

Met die stijgingen komt de gehele market cap van de industrie op 1,62 biljoen dollar te liggen. Interessant is dat ook het handelsvolume over de afgelopen 24 uur met 32,26 procent is gestegen naar 65,67 miljard dollar.

Dat betekent dat er ditmaal dus wel degelijk volume achter de stijging van de koersen zit.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ki Young Ju: Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken
Ethereum’s aanbod voor het eerst niet meer deflatoir na recentste Dencun-upgrade
Waarom staat Ethereum vandaag in het rood?
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken