investment
Regulatie

SEC stelt besluit over Bitcoin ETF ‘VanEck’ en ‘Bitwise’ uit

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de beslissing over een wijziging in de Securities Act uitgesteld. Met deze regel was het mogelijk om Bitcoin ETF’s te accepteren.


Bitcoin ETF’s worden uitgesteld tot mei 2019

Bitwise heeft haar aanvraag bij NYSE Arca ingediend op 15 februari, met de voorwaarde dat er binnen 45 dagen een beslissing genomen zou worden. Echter, er is een mogelijkheid voor de commissie om die periode te verlengen tot 90 dagen.

Nu de SEC besloten heeft om de beslissing uit te stellen. Moet er een beslissing gemaakt worden voor 16 mei 2019.

Een ETF is een soort beleggingsfonds die gekoppeld is aan de koers van een onderliggende waarde. Denk bijvoorbeeld aan een grondstof of obligaties. Een ETF wordt verhandeld op beurzen en is beschikbaar voor gewone en institutionele beleggers.

Een Bitcoin ETF volgt de waarde van de Bitcoin. Het is dus een andere manier om Bitcoins te kopen. Hierbij speculeert de belegger op de koers van de digitale munt zonder de daadwerkelijke munt zelf in handen te krijgen. De ETF’s worden door sommigen gezien als een stap naar massale acceptatie van cryptocurrencies.

De SEC heeft ook haar beslissing over de VanEck Bitcoin ETF verlengd. Ook hier betekent het dat de uitspraak met 45 dagen verlengd wordt. De nieuwe deadline voor de VanEck deadline valt op 21 mei.