Ethereum, Ether
Ethereum, Regulatie

SEC stelt beslissing over Ethereum-ETF van Galaxy uit tot juli

Wie nog stiekem hoopte op een Ethereum ETF deze maand kan definitief afscheid nemen van die droom. Vannacht maakte de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) namelijk bekend dat de Spot Ethereum ETF van Galaxy is uitgesteld naar tenminste 5 juli.

Meer tijd nodig

Volgens de SEC is het redelijk om meer tijd te nemen voor hun beslissing op de Ethereum ETF. Door deze beslissing moeten Ethereum-aanhangers nog tenminste 60 dagen wachten op de goedkeuring van de ETF.

Het enthousiasme over een Ethereum ETF is logischerwijs groot, omdat dit voor Bitcoin enorme koersstijgingen opleverde. Wat Ethereum betreft is het echter nog maar afwachten wat het precieze effect zal zijn.

Dat soort zaken zijn op voorhand nu eenmaal lastig te voorspellen. Ethereum heeft minder naamsbekendheid dan Bitcoin en de echte duidelijke toepassing moet er ook nog komen voor de munt van Vitalik Buterin.

Wat dat betreft is het nog maar de vraag of institutionele investeerders, meer traditionele mensen, het zien zitten in een munt als Ethereum. De futures ETFs van Ethereum waren ook geen daverend succes.

Toch nog een kans op Ethereum ETFs in mei?

Volgens Bloomberg ETF-expert James Seyffart is er nog een kleine kans op Ethereum ETFs in mei. “23 mei is de laatste deadline voor de VanEck Ethereum ETF en dat is de enige deadline die er toe doet”, aldus James Seyffart.

In maart liet Eric Balchunas, een collega ETF-expert van Seyffart, al weten dat de kansen op een Ethereum ETF in mei gedaald waren van 50 naar 35 procent.

Volgens Balchunas en Seyffart is het momenteel te stil rondom de Ethereum ETFs vanuit de SEC. In het geval van Bitcoin kwam er veel meer nieuws en communicatie naar buiten over de beleggingsproducten.

Daar is op dit moment nog geen sprake van, waardoor de goedkeuring onwaarschijnlijk lijkt. Aan de andere kant kun je zeggen dat ze het nu al eerder gedaan hebben met Bitcoin, waardoor het wellicht makkelijker is om een Ethereum ETF op de markt te brengen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert nieuw gasmodel voor Ethereum-transacties
Crypto analist: Groots moment aanstaande voor Ethereum
Ki Young Ju: Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten