grayscale
Bitcoin, Regulatie

SEC stelt opnieuw beslissing over Grayscale’s Bitcoin ETF uit

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar uitspraak over het goedkeuren van de aanvraag van Grayscale voor een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) opnieuw uitgesteld. Hierbij verwees het naar bekende zorgen over manipulatie, liquiditeit en transparantie. 


SEC nog steeds bezig met onderzoek over risico’s Bitcoin-ETF

In een op vrijdagmiddag gepubliceerd bericht uitte de SEC haar bezorgdheid over de manier waarop de digitale vermogensbeheerder van plan is zijn Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) om te zetten in een spot-ETF. De toezichthouder is er namelijk niet van overtuigd dat het voorstel van Grayscale is bedoeld om vermeende fraude en manipulatie op de Bitcoin-markt te voorkomen. De SEC heeft het publiek uitgenodigd om op deze kwesties te reageren. Geïnteresseerde partijen hebben 21 dagen om schriftelijk te reageren.

Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De aanvraag van Grayscale om GBTC-aandelen om te zetten in een spot-Bitcoin-ETF werd in oktober ingediend. Minder dan twee maanden later maakte de effectentoezichthouder bekend dat het zijn beslissing over de aanvraag van Grayscale uitstelde. Ook stelde het zijn beslissing een soortgelijk voorstel van Bitwise uit.

Grayscale is ‘s werelds grootste digitale vermogensbeheerder met op 4 februari 36,5 miljard dollar aan activa onder beheer. Het GBTC-product is goed voor meer dan 71% van het totale vermogen. 

Hoewel de SEC aarzelde om een ​​spot Bitcoin ETF goed te keuren, was de toezichthouder veel ontvankelijker voor een aan futures gekoppeld product. In oktober werd de ProShares Bitcoin Strategy ETF het eerste Bitcoin-futuresfonds dat werd goedgekeurd in de Verenigde Staten. Kort daarna keurde de SEC een paar Bitcoin-gekoppelde Strategy ETF’s van Valkyrie en VanEck goed.

Bitcoin nieuws

Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Bitcoin koers duikt opnieuw omlaag door escalatie in het Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving