Terraform Labs Do Kwon
Regulatie

SEC streeft naar een kort geding in de zaak Do Kwon en Terraform Labs

In een recente ontwikkeling heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de bevindingen van de jury inzake vermeende schendingen van Terraform Labs ontkend en dringt aan op een beknopt oordeel over alle aanklachten.

Kwon betrokken bij misleiden van investeerders

In de rechtszaak van 27 oktober werd de standvastigheid van de SEC om de jury’s genade jegens Do Kwon af te wijzen, evenals zijn rol bij het vergemakkelijken van de fraude die uiteindelijk leidde tot de ondergang van het Terra-ecosysteem, duidelijk aangetoond. De indiening bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van New York verklaarde het volgende:

Het is ondenkbaar dat een redelijke jury niet tot de conclusie zou komen dat Kwon aansprakelijk is voor de schendingen van de Exchange Act Sectie 10(b) en Regel 10b-5 door Terraform volgens Exchange Act Sectie 20(a).

Het bewijs dat de SEC heeft aangevoerd inzake schendingen suggereert dat Kwon betrokken was bij het misleiden van investeerders in de cryptomarkt door Terra en zijn interne Terra-tokens als effecten te presenteren en te verhandelen.

Verwerpen rechtszaak van de SEC

Op dezelfde dag hebben Do Kwon en Terraform Labs de rechter verzocht om de rechtszaak van de SEC te verwerpen, met het argument dat Terra Classic (LUNC), TerraClassicUSD (USTC), Mirror Protocol (MIR) en zijn gespiegelde activa (mAssets) geen effecten zijn, zoals beweerd door de SEC.

De SEC blijft echter volhouden dat Kwon en Terraform Labs effecten hebben aangeboden en verkocht, LUNA en MIR in niet-geregistreerde transacties hebben verkocht, betrokken zijn geweest bij transacties met mAssets en fraude hebben gepleegd.

Citadel Securities krijgt de schuld voor de val

De advocaat van mede-oprichter van Terra, Daniel Shin, heeft de ineenstorting van het Terra-ecosysteem toegeschreven aan de “onredelijke werking van het Anchor Protocol en externe aanvallen uitgevoerd door Do-hyung Kwon.” Het bedrijf heeft onlangs marktmaker Citadel Securities echter de schuld gegeven van hun rol in een zogenaamde “gecoördineerde, opzettelijke inspanning” om de diepte van hun TerraUSD (UST) stablecoin in 2022 te beïnvloeden.

Citadel Securities heeft gereageerd met de volgende verklaring: “Deze frivole motie is gebaseerd op valse berichten op sociale media en negeert informatie die we al hebben verstrekt, en bevestigt dat we geen enkele rol in deze kwestie hebben gespeeld.

Regulatie nieuws

Kazachstan blokkeerde in 2023 980 niet-gelicentieerde crypto-exchanges
Binance-oprichter CZ moet in VS blijven tot straf bekend is
El Salvador onthult BTC ‘Vrijheidsvisum’
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers