Newsbit

Securities and exchange comission, sec

SEC: Telegram’s Crypto tokens zijn Securities – TON gaat dat niet veranderen

Securities and exchange comission, sec

De Securities en Exchange Comissie (SEC) heeft gereageerd op de tegenvordering van Telegram. De SEC vertelt dat de cryptomunt genaamd ‘Gram’ wel degelijk securities (effecten) zijn.


“Telegram mag niet verder gaan met schadelijk gedrag”

Op 16 oktober diende Telegram een tegenvordering in. Hierin liet het bedrijf weten van mening te zijn dat zijn crypto token geen security is en dat het bevel van de SEC dus geweigerd moet worden. De SEC heeft hier gisteren op geantwoord met een nieuwe aanvraag bij de rechtbank.

In het antwoord dringt de SEC er niet alleen op aan dat Telegram de Amerikaanse wetgeving heeft geschonden, maar vertelt de regelgever ook dat een voorlopig bevel moet worden gegeven om te voorkopen dat Telegram opnieuw de wat zal overtreden.

De SEC vertelt dat het voorstel van Telegram, om het bevel te weigeren, er voor kan zorgen dat het bedrijf nog 5 maanden lang ‘schadelijk gedrag’ te plegen. De regulator vertelt dat het een niet gerechtvaardigd verzoek is dat verspilling van openbare middelen zou zijn. De aanvraag van Telegram moet dus worden geweigerd, zo stelt de SEC.


De hoorzitting

Vier dagen geleden schreef Newsbit een bericht waar Telegram reageerde op de uitspraak van de SEC. Telegram reageerde als volgt:

“We waren verrast en teleurgesteld dat de SEC ervoor koos de rechtszaak onder deze omstandigheden in te dienen en we zijn het niet eens met de juridische positie van de SEC.”

Op 24 oktober zal er een hoorzitting plaatsvinden die bepaalt of Gram wel of géén security is.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top