Regulatie, Ripple

SEC trekt aanklacht tegen Ripple’s Garlinghouse en Larsen in

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft donderdag besloten haar aanklachten tegen Ripple CEO Bradley Garlinghouse en voormalig Ripple bestuurder Christian Larsen in te trekken.

De twee stonden gepland om komende april voor de rechtbank te verschijnen. Ze werden beschuldigd van medeplichtigheid aan overtredingen van de effectenwetgeving in verband met de verkoop van Ripple’s XRP. Hoewel de bestuurders werden aangeklaagd, is het belangrijk om te benadrukken dat Ripple Labs – de genoemde verweerder in de zaak – geen deel zou uitmaken van het juryproces in het voorjaar.

Eerdere ontwikkelingen

Dit is positief nieuws voor Ripple, aangezien de SEC onlangs niet slaagde in haar poging om een tussentijds beroep in te dienen. Bovendien wees rechter Analisa Torres, verantwoordelijk voor de zaak, het verzoek van de regulatieve instantie af om de aanvang van het proces te vertragen.

In het document van donderdag gaf de SEC aan: “Zowel de SEC als Ripple zijn voornemens te overleggen over een passende planning aangaande de lopende kwestie in de rechtszaak – namelijk welke maatregelen passend zijn tegen Ripple vanwege zijn overtredingen onder Artikel 5 betreffende de institutionele verkopen van XRP.

Capitulatie van de SEC

Beide partijen hebben afgesproken om uiterlijk op 9 november een tijdschema te presenteren. Mochten zij geen overeenstemming bereiken, dan kan de rechtbank besluiten om in te grijpen.

“De SEC heeft zich vergist door Brad & Chris direct te viseren. Ze hebben nu hun standpunt herzien en alle beschuldigingen tegen onze leidinggevenden ingetrokken. Dit is niet te beschouwen als een schikking, maar als een capitulatie van de SEC,” aldus Stuart Aldeorty, hoofd juridische zaken bij Ripple, in een post op X.

Eerdere uitspraak

Eerder dit jaar bepaalde rechter Torres dat de verkoop van Ripple’s XRP-token niet gecategoriseerd kon worden als een investeringscontract. Deze uitspraak was een flinke tegenvaller voor de SEC, die al jaren tegen Ripple strijdt.

Rechter Torres verduidelijkte haar standpunt: “Het merendeel van de individuen die XRP aankochten via digitale valuta-beurzen heeft feitelijk niet in Ripple geïnvesteerd. Hoewel institutionele kopers XRP rechtstreeks van Ripple kochten gebaseerd op een contract, bevonden programmatische kopers zich in wezen in dezelfde positie als secundaire marktkopers die onbekend waren met de exacte ontvanger van hun betaling.”

De juridische strijd tussen de SEC en Ripple is begonnen in december 2020, toen de SEC haar aanklacht tegen Ripple indiende.

Conclusie

Gezien de recente ontwikkelingen, waaronder het besluit van de SEC om aanklachten in te trekken en eerdere positieve gerechtelijke uitspraken, lijkt het juridische landschap zich steeds gunstiger te ontwikkelen voor Ripple. Het momentum in de rechtszaal neigt nu duidelijk in hun richting. Naar aanleiding van dit nieuws schoot de koers van XRP direct omhoog met 5%.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Bekende XRP advocaat reageert fel op kritiek ex-SEC voorzitter
Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%