Fraude
Bitcoin, Hack

SEC Twitter-account gehackt, plaatst onjuiste Tweet over goedkeuring Bitcoin ETF’s

Het officiële Twitteraccount van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) werd dinsdag het doelwit van hackers. Er werd een onjuiste mededeling gepost dat de langverwachte Bitcoin ETF was goedgekeurd. Deze onverwachte en incorrecte tweet leidde tot een tijdelijke, significante stijging van de Bitcoin-prijs, die echter snel weer terugviel naar normale waarden.

Kort na het verschijnen van de tweet schoot de waarde van Bitcoin omhoog naar een piek van $47.680,10, maar stabiliseerde snel daarna. Uiteindelijk zakte de prijs terug naar $45.627,92, aldus de gegevens van CoinGecko. Dit incident benadrukt de kwetsbaarheid van financiële markten voor ongeverifieerde informatie via sociale media.

Correctie door SEC-voorzitter Gary Gensler

SEC-voorzitter Gary Gensler kwam snel in actie met een correctie na het verschijnen van de misleidende tweet. Enkele minuten na de originele tweet van het hoofdaccount, die om 22:11 Nederlandse tijd was gepost, weerlegde hij de valse informatie.

“De SEC heeft de notering en handel van Bitcoin-gebaseerde exchange-traded products nog niet goedgekeurd,” lichtte Gensler toe op dinsdagmiddag.

Dit incident belicht de aanzienlijke impact van sociale media op de financiële markten en onderstreept het belang van het verspreiden van accurate en geverifieerde informatie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging