Security Exchange Committee SEC. Independent agency of the United States federal government
Bitcoin, Regulatie

SEC verlengt beslissingsdeadline voor Valkyrie Bitcoin ETF tot 2022

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft haar beslissing over de Valkyrie Bitcoin ETF opnieuw uitgesteld tot januari 2022.


Deadline is nu 7 januari 2022

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de deadline voor een besluit over het voorgestelde Valkyrie Bitcoin Fund uitgesteld tot 7 januari 2022. Het bureau zei in een verklaring:

“De Commissie is van oordeel dat het passend is om een ​​langere termijn aan te wijzen waarbinnen een bevel kan worden uitgevaardigd waarin de voorgestelde regelwijziging wordt goed- of afgekeurd, zodat zij voldoende tijd heeft om de voorgestelde regelwijziging en de kwesties die in de ingediende commentaarbrieven aan de orde zijn gesteld, in overweging te nemen.” 

Dit is niet de eerste keer dat het Valkyrie Bitcoin Fund te maken krijgt met een vertraging vanuit de SEC. Eerder, in juni van dit jaar, werd het ook al een keer uitgesteld.

Valkyrie kreeg eerder al wel goedkeuring voor zijn Bitcoin-futures-ETF (genaamd Valkyrie Bitcoin Strategy ETF). Het Valkyrie Bitcoin Fund is echter een Bitcoin-spot-ETF. Dit betekent dat het te maken heeft met een andere goedkeuringsprocedure dan de SEC. Hierdoor staat het voor een andere regelgevende uitdaging. 


Een Bitcoin spot ETF is nog te spannend

De Valkyrie Bitcoin Fund is de Bitcoin-spot-ETF van het bedrijf. Dit betekent dat het fonds klanten aandelen geeft die worden ondersteund door de onderliggende waarde, in dit geval Bitcoin. 

Dat is fundamenteel anders dan een futures-ETF zoals de Valkyrie Bitcoin Strategy ETF. Deze geeft die klanten aandelen die zijn gekoppeld aan een bundel contracten om in de toekomst Bitcoin te kopen. Gezien het verschil tussen de twee, staat het Valkyrie Bitcoin Fund voor een andere weg naar mogelijke goedkeuring dan zijn tegenhanger in de futures. 

Als het gaat om futures-ETF’s, werkt de SEC volgens een “negative consent”-model. Dit betekent dat de futures-ETF wordt goedgekeurd als de SEC gedurende de noodzakelijke periode geen bezwaar maakt tegen het product. Spot-ETF’s hebben daarentegen een bevestigende goedkeuring van de SEC nodig.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen