SEC, securities and exchange commission
Ethereum, Regulatie

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zal naar verwachting spot Ether exchange-traded funds (ETF) in mei afwijzen, zo blijkt uit een nieuw rapport.

SEC gaat Ethereum ETF aanvragen afwijzen

Reuters meldde op 24 april dat Amerikaanse uitgevende instellingen en andere bedrijven verwachten dat de SEC de aanvragen voor spot Ether ETF’s volgende maand zal afwijzen. Deze verwachting volgt op recente bijeenkomsten met de toezichthouder, volgens vier personen die bij deze besprekingen aanwezig waren.

De vier personen, die anoniem wilden blijven vanwege het vertrouwelijke karakter van de besprekingen, verklaarden dat de recente bijeenkomsten tussen uitgevende instellingen en de SEC eenzijdig waren, en dat het personeel van de toezichthouder geen inhoudelijke details over de voorgestelde producten heeft gedeeld.

Veel analisten zijn het erover eens dat de SEC de mogelijke goedkeuring van Ether ETF’s waarschijnlijk zal uitstellen.

Todd Rosenbluth, een ETF-data-analist bij VettaFi, zei dat het waarschijnlijker is dat de goedkeuring wordt uitgesteld tot later in 2024 of zelfs langer. Hij voegde toe dat het regelgevende landschap nog steeds “onduidelijk” is.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas schatte in maart dat de kans dat de SEC in mei een spot Ether ETF zou goedkeuren rond de 35% lag. Hij vermeldde ook dat hij betrouwbare informatie had waaruit bleek dat de SEC mogelijk opzettelijk weinig communiceert met potentiële fondsuitgevers.

Balchunas merkte ook op dat SEC-voorzitter Gary Gensler’s houding ten opzichte van Ether ook van invloed zou kunnen zijn op het besluitvormingsproces, omdat Gensler heeft geweigerd duidelijkheid te geven over de vraag of Ether een effect is.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

P2P.org introduceert Restaking API voor optimale Ethereum-staking beloningen
Bitcoin en Ethereum maken debuut op Londense beurs
Ethereum oogt bullish, terwijl er over Bitcoin twijfel heerst
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017