Bitcoin-BTC-ETF
Bitcoin

SEC zal uitspraak doen over Wilson Phoenix’s Bitcoin ETF voorstel

De SEC, de Securities and Exchange Comission, uit de Verenigde Staten (VS) heeft een langere periode gereserveerd voor het overwegen van een voorstel van Wilshire Phoenix Fund. Het voorstel gaat over Bitcoin (BTC) en het Amerikaanse T-Bills exchange traded fund, beter bekend als ETF.


Bitcoin en Amerikaanse T-Bills

De regulator gaf aan dat er een besluit genomen zou worden over goedkeuring of afkeuring van het fonds tegen 26 februari 2020. Kortom, dit is 240 dagen na de publicatie van Wilshire Phoenix’s laatste voorgestelde wijzigingen.

Het voorstel van Wilshire Phoenix heeft een typisch proces ondergaan voor verzoeken over openbare opmerkingen, latere wijzigingen en voorgestelde regelwijzigingen. Het voorstel van de beleggingsonderneming is voor een Bitcoin and Treasury Investment Trust. Hiervoor zouden dan aandelen worden genoteerd en verhandeld op de NYSE Arca-beurs.

De voorgestelde investment Trust zou twee samenstellende activa bevatten, Bitcoin en T-Bills. T-Bills zijn kortlopende Amerikaanse overheids schuldverplichtingen, die ondersteund zijn door de Treasury Department.

De regulator kan ervoor kiezen om de periode voor het geven definitief besluit van voorgestelde regelwijzigingen met maximaal 2 maanden, of 60 dagen verlengen. Indien hij een verlenging noodzakelijk en passend acht. De eerste voorgestelde regelwijziging van Wilson Phoenix werd op 1 juli in het Federal Register gepubliceerd. Gevolgd door een wijziging in het midden van oktober. Echter verving deze de eerdere indiening van juli. Bij het bepalen van de definitieve deadline van 26 februari 2020 heeft de SEC de eerdere datum als uitgangspunt genomen.

De SEC verklaarde dat:

“De datum van publicatie van de voorgestelde regelwijzigingen was 1 juli 2019. 28 december 2019 is 180 dagen na die datum en 26 februari 2020 is 240 dagen na die datum.”

ETF verschilt fundamenteel met eerdere voorstellen

Op 18 december stuurde Wilson Phoenix een brief aan Jill M. Peterson, een assistent secretaris bij de SEC. In deze brief gaf hij aan dat zijn voorstel structureel en fundamenteel anders is dan eerdere Bitcoin gerelateerde ETP aanvragen.

De belangrijkste argumenten van het bedrijf waren gericht op de samenstelling van Trust van Bitcoin en T-Bills. Deze samenstelling zou zowel de investeerders tegen de volatiliteit van de crypto valuta beschermen als de ‘demping’ beperken. Dit is de impact van het product op de stand-alone Bitcoin-spot en derivatenmarkten.

Wilson Phoenix schrijft dat dankzij het T-Bill-component van Trust:

“De prijs van de Aandelen uitgegeven door de Trust geen geschikte of nauwkeurige proxy zou zijn voor de prijs van zelfstandige bitcoin op de Constituent Exchanges of de CME bitcoin futures. Daarnaast bevestigt dit het feit dat de handel in de Trust niet de overheersende invloed op de prijzen op de Constituent Exchange zou hebben. ”

Een aantal Bitcoin gerelateerde ETF voorstellen zijn dit najaar afgewezen of ingetrokken. Echter heeft dit er niet voor gezorgd dat er geen nieuwe aanbiedingen bij de toezichthouder meer worden ingediend.

In het verleden heeft de SEC in haar beoordelingen op Bitcoin gebaseerde ETF voorstellen de nadruk gelegd op onvoldoende “weerstand tegen prijsmanipulatie”. Daarnaast werd er beoordeeld dat er een gebrek aan overeenkomsten was voor het verdelen van toezicht binnen gereguleerde markten van veelzeggende omvang.

SEC commissaris Hester Peirce, heeft de industrie gewaarschuwd dat het lang kan duren voordat een Bitcoin ETF officieel groen licht krijgt, dit omdat dit onderwerp nog in de kinderschoenen staat.

 

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen