Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

SEC zal waarschijnlijk volgende week Bitcoin futures ETF toestaan

Het lange wachten op een Bitcoin-Exchange-Traded Fund (ETF) zou mogelijk snel voorbij kunnen zijn. Dit blijkt uit bronnen die zijn gerapporteerd door financiële mediagigant Bloomberg.


Lang verwachte Bitcoin-exchange-traded product

Bloomberg heeft gemeld dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission klaar is om de eerste Bitcoin futures op de exchange verhandelde fondsen in het land goed te keuren. De anonieme bronnen zeiden hierover het volgende:

“De toezichthouder zal waarschijnlijk niet voorkomen dat de producten volgende week worden verhandeld.”

Een futures product is waarschijnlijk het eerste dat zal worden goedgekeurd. Dit komt omdat het door de regelgevers gunstiger wordt beoordeeld. Futures worden beheerd door de Chicago Mercantile Exchange (CME) en vereisen dat beleggers fiat-geld (zoals de € of de $) inzetten zetten om deze vervolgens te verhandelen.


Positieve gevolgen voor Bitcoin prijs

Eric Balchunas, senior ETF-analist van Bloomberg, is ervan overtuigd dat de ProShares Bitcoin Strategy ETF de eerste zou kunnen zijn die wordt gelanceerd. Aangezien de beslissingsdeadline 18 oktober is. Dit laat hij weten in een Tweet. De Invesco Bitcoin Strategy ETF kan de volgende dag worden goedgekeurd.

SEC-voorzitter Gary Gensler heeft de voorkeur uitgesproken voor fondsen op basis van CME-verhandelde Bitcoin-futures die zijn ingediend onder een wet uit de jaren 40.

Gisteren heeft Ark Invest samen met 21Shares een aanvraag ingediend voor een ETF die zal handelen in Bitcoin-futures. Dit geeft aan dat ook zij ervan overtuigd waren dat een goedkeuring aanstaande is. Mogelijk zitten er nog meerdere BTC ETF’s momenteel in het goedkeuringsproces.

Deadlines voor ETF aanvragen van VanEck en Valkyrie naderen ook op 25 oktober. Het kan dus zo zijn dat er de komende weken een groot aantal van hen op de exchanges komen. Maandag 18 oktober, mocht de BTC ETF daadwerkelijk op die dag live gaan, zou een grote dag kunnen zijn voor de Bitcoin prijzen. De markten zullen in spanning afwachten voor dit historische evenement. De Bitcoin was gestegen naar de $59.600 voordat het zich licht terugtrok.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt
Breaking: Crypto fonds Three Arrow Capital is failliet Breaking: Crypto fonds Three Arrow Capital is failliet
Bitcoin koers zakt tot $20K nu druk op cryptomarkt toeneemt Bitcoin koers zakt tot $20K nu druk op cryptomarkt toeneemt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten