Dogecoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Senator Australië: Cryptocurrency is geen Hype

Jane Hume, een senator in Australië en tevens minister van financiële diensten, heeft aangegeven dat ‘cryptocurrency geen Hype’ is. Hume is van mening dat de digitale activaklasse in de toekomst alleen maar zal toenemen in belang. Naast bovengenoemde functies is Hume tevens de minister van Economische Veiligheid van Vrouwen in het land.


Steunen Australiërs beoordelen risico-investering

De minister van financiële diensten heeft laten weten dat de Australische overheid niet in de weg zal staan van de ontwikkelingen op het gebied van cryptovaluta. Deze crypto opmerkingen van Hume maakte deel uit van haar toespraak waarin ze de benadering voor een nieuwe golf van digitale financiële platforms en producten toelichtte. Hume benadrukte dat Australiërs zelf de keuze moeten kunnen maken voor de digitale valutamarkt door het volgende te zeggen:

“Wij moeten alle Australiërs steunen om verstandig genoeg te zijn om voor zichzelf te beoordelen of ze hun eigen verdiende geld in (digitale) activa met een hoger risico willen steken.”

– Jane Hume

Online veel slechte informatie en beleggingsadviezen

Hume gaf tevens toe dat er op het internet veel slechte informatie en slecht beleggingsadvies gemaakt wordt. Mochten deze adviezen eenmaal gevolgd worden, zou dit kunnen leiden tot enorme potentiële verliezen. Het internet is echter niet volledig slecht, er zit namelijk ook een goede kant aan. Naast veel slechte informatie is er namelijk ook veel goede informatie te vinden, waarmee investeerders een juiste beslissing kunnen maken.

Door een toename in niet-gemodereerde inhoud op sociale media zoals Facebook en Instagram, kan het risico van investeren in onder andere de crypto-markt aanzienlijk toenemen. Deze niet-gemodereerde inhoud kan namelijk misleidende en foutieve informatie bevatten. Hume is van mening dat alhoewel er risico’s aan de crypto-markt verbonden zijn, eventuele investeerders zelf de keuze moeten kunnen maken die beter aansluit op hun wensen. Hume wou tot slot het volgende nog even duidelijk maken:

“Ik wil nog even iets duidelijk maken: cryptocurrency is geen modegril. Het is een nieuwe beleggingscategorie die in de toekomst in belang zal gaan toenemen. Als je in Dogecoin wilt investeren, dan sta ik je niet in de weg. Persoonlijke kansen en persoonlijke verantwoordelijkheid zijn twee kanten van dezelfde medaille.”

– Jane Hume

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten