Regulatie Nieuws, Stablecoin Nieuws

Regulatie Nieuws, Stablecoin Nieuws

Senator Elizabeth Warren eist meer regelgeving voor DeFi

Elizabeth Warren stelt dat DeFi een dubieus onderdeel is van de crypto wereld. Dit vanwege de risico’s voor consumenten die het met zich meebrengt.


Kritiek op stablecoins

Senator van Massachusetts Elizabeth Warren is opnieuw in de schijnwerpers getreden. Het gaat om haar opmerkingen over de snelgroeiende sector van gedecentraliseerde financiën (DeFi) en de rol van stablecoins.

Tijdens een hoorzitting van de Senaatscommissie beschreef Warren stablecoins als “de kern van het DeFi-ecosysteem”. Ze worden gebruikt om te handelen tussen verschillende coins en om geld te lenen buiten het gereguleerde banksysteem.

Stablecoins zijn cryptocurrencies die 1:1 gekoppeld zijn aan fiat-valuta’s zoals de Amerikaanse dollar. Dit betekent dat hun prijzen stabiel horen te blijven, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bitcoin.

Warren verklaarde ook dat stablecoins risico’s vormen voor consumenten en de economie. Volgens haar ondersteunen ze “een van de meest dubieuze onderdelen van de cryptowereld; DeFi”. Ze stelt dat consumenten slecht beschermd worden tegen oplichting.

Volgens Warren is regelgeving met betrekking tot DeFi afwezig. Ze is dan ook van mening dat oplichters hier gebruik van maken. Ze zei het volgende:

“Onze regelgevers moeten serieus werk maken van het inperken van DeFi, voordat het te laat is.”

Tijdens dezelfde hoorzitting bestempelde Warren’s partijgenoot, senator Sherrod Brown, stablecoins als “magisch geld”. Verder zei hij dat ze niet eens gedecentraliseerd zijn. De senator van Ohio was het hier echter niet mee eens en waarschuwde:

“Als je je geld in stablecoins stopt, is er geen garantie dat je het terugkrijgt.”


Warren’s oorlog tegen crypto

De opmerkingen van senator Warren over DeFi en stablecoins is er slechts een van velen. Ze heeft altijd al kritiek gehad op de crypto-industrie.

In juli stuurde Warren een brief naar minister van Financiën Janet Yellen met het verzoek om meer toezicht op de crypto-industrie te houden.

Er zijn te veel risico’s,” zei Warren destijds. “De hype, de volatiliteit, de wilde beweringen die vals blijken te zijn. Naarmate de cryptomarkt groeit, nemen ook de risico’s voor onze financiële stabiliteit en onze economie toe.”

Eerder deze maand richtte ze zich op Bitcoin-miningbedrijf Greenidge Generation en uitte haar zorgen over de impact ervan op het milieu.

Voorafgaand hieraan verklaarde Warren in een interview met CNBC dat de klimaatcrisis bestreden kan worden door ‘energieslurpende cryptocurrencies aan te pakken’.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten