Ethereum merge
Ethereum

Shanghai-upgrade Ethereum 2 weken uitgesteld

De langverwachte Shanghai-upgrade van Ethereum is door de ontwikkelaars met twee weken uitgesteld. In eerste instantie stond de upgrade voor eind maart op het programma, maar we moeten nu wachten tot begin april. Het uitstellen werd aangekondigd tijdens de bijeenkomst van Ethereum-ontwikkelaars op 2 maart.

Wat is de Shanghai-upgrade?

De Shanghai-upgrade voor Ethereum is een hard fork van de software die het onder andere mogelijk maakt om Ethers te unstaken. Op dit moment is het nog niet mogelijk om je Ethereum uit de Proof-of-Stake blockchain te halen als je meedoet aan het staking-proces.

Met de komst van Shanghai moet daar verandering in komen. De verwachting was in eerste instantie dat dit eind maart al het geval zou zijn, maar dat is nu dus uitgesteld tot begin april. Tijdens de bijeenkomst van de ontwikkelaars werd dit tot in detail besproken.

“Voor het hoofdnetwerk willen we mensen meestal twee weken de tijd geven na de aankondiging. Stel je voor dat Goerli (testnetwerk) op 14 maart overgaat op Shanghai, alles gaat goed, en op de 16e besluiten we om verder te gaan met het hoofdnetwerk. Daarmee zouden we op zijn vroegst over begin april spreken”, aldus Tim Beiko.

Zekerheid op 16 maart

De volgende grote bijeenkomst van het team van ontwikkelaars dat werkt aan Ethereum staat voor 16 maart op het programma. Beiko verwacht dat hij en zijn kompanen dan een datum kunnen geven voor de lancering van Shanghai op het hoofdnetwerk van Ethereum.

Overigens betekent de opening van het unstaken op Ethereum niet dat iedereen dat meteen kan doen. Het wordt een zogenaamd “dynamisch proces” waarbij de wachttijden afhankelijk zijn van de hoeveelheid validators die op hetzelfde moment stoppen.

Vervolgens gaan zij een tweedelig proces in, met een wachtrij en een opnameperiode. Op het moment van schrijven zitten er 17,1 miljoen Ethers vast in het Proof-of-Stake contract, wat ongeveer 14 procent van de volledige supply vertegenwoordigt.

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC