dollar
Ethereum

‘Shapella-upgrade kan institutionele interesse in Ethereum opwekken’

De langverwachte Shapella-upgrade voor Ethereum staat vandaag voor de deur. Na de update is het voor stakers eindelijk mogelijk om hun Ethereum te unstaken uit het Proof-of-Stake contract van de blockchain. Tot op de dag van vandaag was dat niet mogelijk en zitten er 18 miljoen Ethers vast in het smart contract van de Beacon Chain.

Hernieuwde institutionele interesse

Het Proof-of-Stake contract voor de nieuwe blockchain van Ethereum is open sinds november 2020 en er zijn dus mensen die hun tokens vanaf dat moment al niet meer konden verkopen. Daar komt binnenkort verandering in en dat kan volgens sommigen de institutionele interesse in Ethereum opnieuw opwekken.

Institutionele beleggers zijn de grote jongens van de markt, die graag met een bepaalde mate van zekerheid werken. Zij willen op bepaalde momenten kunnen garanderen dat hun klanten weer over hun kapitaal kunnen beschikken, wat tot op heden dus niet mogelijk was met de nieuwe Proof-of-Stake blockchain van Ethereum.

“Het gebrek aan liquiditeit op Staked Ethereum is iets wat investeerders opgelost willen hebben als laatste fase van de transitie van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake. Het maakte het voor de grote jongens makkelijker om in te stappen. Vanaf dat moment is het makkelijker om deze producten aan de markt aan te bieden, omdat ze zekerheid kunnen bieden omtrent de liquiditeit qua timing”, aldus Ether Capital CEO Brian Mosoff.

Na de Shapella-upgrade kunnen partijen die dit product aan hun rijke klanten willen aanbieden precies vertellen wanneer de klanten in kwestie hun Ethers weer kunnen opnemen en mogelijk verkopen als ze daar interesse in hebben. Zo is het makkelijker om met Ethereum te rekenen en dat maakt het misschien interessanter voor deze groep om te gaan staken.

Geen volatiliteit verwacht

Qua volatiliteit verwacht Mosoff dat het allemaal wel zal meevallen met de Shapella-upgrade. Op de lange termijn verwacht hij dat het bullish is voor Ethereum, maar op de korte termijn kwalificeert hij het als een non-event. Al hebben we in de cryptomarkt natuurlijk weleens gekkere dingen gezien. Een stijging of daling valt op voorhand nog zeker niet uit te sluiten.

Het hoofd van de institutionele afdeling van MetaMask, Johann Bornman, vertelde aan Blockworks dat hij denkt dat Shapella een gigantische mijlpaal is voor de cryptowereld. “Wij zien echt een shift van institutionele investeerders die steeds meer interesse hebben in staking, met name in de afgelopen zes maanden”, aldus Bornman.

Vanuit de industrie is er dus wel degelijk de hoop en het vertrouwen dat Shapella een belangrijke ontwikkeling voor Ethereum zal blijken. Uiteindelijk kan alleen de tijd het ons leren, maar het sentiment is op dit moment in ieder geval meer dan positief over de upgrade.

Ethereum nieuws

Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Gary Gensler: Ethereum ETF’s zullen waarschijnlijk deze zomer lanceren
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken