Shiba Inu (SHIB)
Altcoin, Shiba inu

Shark and Whale-wallets vergaren maar liefst 1,11 biljoen SHIB

Shiba Inu (SHIB), het op één na grootste token met een hondenthema, heeft onlangs indruk gemaakt door zijn opmars naar de top van de lijst van best presterende tokens in de afgelopen 24 uur.

Deze indrukwekkende stijging in prijs is te danken aan een aanzienlijke accumulatiecampagne door grote investeerders en wallet-adressen, waaronder sharks en whales, die sinds juni maar liefst 1,11 biljoen SHIB-tokens hebben vergaard.

Crypto-adressen bevatten veel SHIB

Onlangs heeft het gerenommeerde crypto-gedragsanalyseplatform Santiment opmerkelijke gegevens gedeeld via een Tweet. Aanvankelijk meldde de tweet per abuis dat deze crypto-adressen tot 100 miljard SHIB-tokens bevatten, maar het juiste cijfer voor de afgelopen 8 weken is een accumulatie van maar liefst 1,11 biljoen SHIB-tokens. Met de huidige marktwaarde vertegenwoordigt deze accumulatie een waarde van ongeveer $9 miljoen.

Santiment’s begeleidende grafiek onthult een intrigerend patroon van accumulatie na een periode van distributie voor Shiba Inu. In het midden van mei daalde de prijs van SHIB van $0,00001 tot een bereik tussen $0,000008628 en $0,000009, wat resulteerde in een aanhoudende uitverkoop gedurende de hele maand.

Echter, toen de prijs van SHIB verder zakte en onder de drempel van $0,000008 daalde, zagen slimme beleggers een kans om het activum tegen een gereduceerde prijs te verwerven.

Ondanks de voortdurende prijsdalingen bleven deze adressen meer tokens verzamelen, wat wijst op een strategie van “buy-the-dip”. Opmerkelijk was dat op 10 juni de prijs van Shiba Inu zelfs een laagterecord van $0,00000543 bereikte voordat het een gematigd herstel doormaakte.

Grootste adressen bezitten zo’n $267 aan SHIB

Als gevolg van deze koopwoede hebben adressen die tussen de 10 miljoen en 1 miljard Shiba Inu-tokens bezitten, nu gezamenlijk een saldo van 32,49 biljoen SHIB. Met een huidige waardering van $267 miljoen hebben deze adressen hun bezit aanzienlijk vergroot.

Deze aanhoudende accumulatie viel samen met opmerkelijke stijgingen van grote transacties op 6 juli en midden juli, beide in lijn met periodes van lage prijzen. Deze walvistransacties zorgden voor opmerkelijke comebacks voor SHIB, wat de prijs op 15 juli naar een hoogtepunt van $0,00000853 dreef.

Na de piek op 15 juli ondervond Shiba Inu enkele schommelingen, maar het slaagde erin om zich tot voor kort boven het prijsniveau van $0,000008 te consolideren. Opmerkelijk is dat SHIB indrukwekkend beter heeft gepresteerd dan de markt, ondanks periodes van vlakke handel.

Huidige SHIB-status

Op dit moment wordt Shiba Inu verhandeld tegen $0,000008486, wat neerkomt op een stijging van 3,36% in de afgelopen 24 uur en een opmerkelijke winst van 4,96% in de afgelopen week. Dankzij deze indrukwekkende prestatie heeft SHIB zijn positie als de vierde grootste winnaar in de top 100 activa van de afgelopen 24 uur stevig verankerd.

De voortdurende accumulatiecampagne toont geen tekenen van vertraging, waardoor het interessant zal zijn om te zien hoe Shiba Inu in de komende dagen blijft presteren. Zal deze stijgende lijn zich voortzetten, of neemt de markt een andere wending? Alleen de tijd zal het lot van deze populaire cryptocurrency onthullen.

Shiba Inu nieuws

4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Shibarium hard fork maakt Shiba Inu razendsnel en goedkoop?
Shiba Inu nu ook te koop met PayPal door partnerschap met MoonPay
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC