Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

SHIB investeerders: ‘Stop met Shiba Inu een meme-coin te noemen’

Shiba Inu investeerders willen graag dat hun geliefde SHIB token niet meer als meme-coin beschreven wordt. Dit omdat de munt nu zo veel nuttige functies heeft dat het veel verder gaat dan slechts een meme. Onlangs heeft Shiba projecten zoals Shiboshi NFT’s en ShibaSwap gelanceerd.


SHIB is niet meer ‘slechts’ een memecoin

“SHIB is niet meer slechts een memecoin”, tweette Shiba-investeerder Cris Kimura. “SHIB is een betaalvaluta die binnenkort wereldwijd beschikbaar zal zijn.”

Nu SHIB de afgelopen maand verder in de schijnwerpers kwam te staan, stopten SHBI fans de token een meme-coin te noemen. met het noemen van Shiba Inu een memecoin. Tweets zoals die hieronder, met de vraag het label ‘meme’ te mijden kregen dan ook honderden likes.


Waarom SHIB geen meme-coin meer is

Dus waarom is het zo belangrijk de categorie meme-coin laten vallen? Daar is eigenlijk een best logische verklaring voor. Elke dag zien we talloze nieuwe meme-coins op de markt verschijnen. En, over het algemeen, zien crypto investeerders dit als tokens die geen waarde bieden en slechts worden gebruikt om snel rijk van te worden. Vaak zijn het zelfs scams.

“Je moet weten dat deze memecoins letterlijk elk uur worden gegenereerd”, schreef een Redditor. “De GROTE meerderheid van deze tokens zijn oplichting en pump & dumps.”

Denk bijvoorbeeld aan de onlangs gelanceerde Squid Game Token. Die uiteindelijk oplichting bleek te zijn.

Aangezien SHIB zich richt op massale acceptatie is link met meme-coins dus schadelijk voor Shiba Inu. Door zich te concentreren op nuttige functies zou SHIB zichzelf in een betere positie kunnen brengen voor institutionele langetermijnbeleggers en supporters. Natuurlijk heeft SHIB nog een lange weg te gaan voordat het de banden met memecoins verbreekt, maar volgens analisten zouden DOGE en SHIB ooit met deze terminologie kunnen breken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten