Shiba inu, Dogecoin
Dogecoin, Shiba inu

Shiba Inu en Dogecoin schitteren in “het weekend van de memecoins”

De grootste memecoins van de industrie hebben dit weekend niet gebruikt om tot rust te komen. Zowel Dogecoin als Shiba Inu hebben namelijk een meer dan behoorlijke koerswinst weten te boeken. Shiba Inu sprong op de zondag met meer dan 30 procent omhoog, terwijl Dogecoin een koerswinst van 8 procent wist te boeken.

Ver weg van de all-time high

Ondanks de enorme koerswinst van Shiba Inu is het project nog altijd ver verwijderd van de all-time high van oktober 2021. In die maand schoot de koers in één maand tijd van 0,000007911 dollar naar 0,00008 dollar. Een stijging van meer dan 1.000 procent in 30 dagen tijd. Lang duurde dat feest echter niet, want inmiddels handelt Shiba Inu op 0,00001558 dollar. Shiba Inu noteerde voor de 24 uur van zondag een handelsvolume van 3,41 miljard dollar.

Ondertussen wist ook Dogecoin een flinke koerswinst te pakken. Dogecoin steeg op zondag van 0,0771 dollar naar 0,0838 dollar. Goed voor een stijging van 8 procent. De laatste keer dat Dogecoin op 0,08 dollar handelde was begin juni. Begin dit jaar handelde Dogecoin echter nog op 0,18 dollar en precies één jaar geleden was de munt nog 0,34 dollar waard.

De strijd der memecoins

Dogecoin is al jaren de grootste memecoin van de markt, maar Shiba Inu is daar sinds 2021 als grote concurrent bijgekomen. In korte tijd wist de laatstgenoemde een market cap van enkele miljarden op te bouwen. Op het moment van schrijven noteert Shiba Inu een market cap van 8,633 miljard dollar. Dogecoin is met een market cap van 10,037 miljard dollar echter nog altijd de baas.

Maar het scheelt weinig en dat maakt de strijd tussen de twee memecoins zo interessant om te volgen. In essentie zijn het twee projecten die vooral bestaan “als grap”, maar met een market cap van tientallen miljarden is het lastig om ze als grap te blijven kwalificeren. De grote vraag is natuurlijk in hoeverre de projecten het in zich hebben om de markt nog meer te verrassen dan de miljarden die ze nu al gepakt hebben. Dat is een vraag die op dit moment niemand lijkt te kunnen beantwoorden.

Shiba Inu nieuws

Crypto analisten: Shiba Inu klaar voor koerssprong van 90%
Shiba Inu koers kan spoedig met 23% stijgen & Nederlanders krijgen gratis 20 euro
Shiba Inu blijkt populairste crypto in Europa, direct na Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?