Shiba Inu (SHIB)
Shiba inu

Shiba Inu en Shibarium: Hoe presteren ze? Een diepgaande analyse

Het Shibarium-netwerk, gelanceerd in augustus, heeft sinds zijn introductie heel wat stof doen opwaaien. De lancering was tumultueus, waardoor gebruikers voor een periode hun fondsen niet konden terugtrekken van het layer-2 protocol. Echter, de meeste initiële problemen zijn nu verholpen en Shibarium wordt nu dagelijks actief gebruikt. Wat betekent dit voor de stand van zaken binnen het netwerk en de invloed op Shiba Inu (SHIB)?

Om een helder overzicht te krijgen van de huidige situatie, verwijzen we naar de onderstaande gegevens. Hieruit blijkt dat het layer-2 netwerk nu bijna 1,25 miljoen adressen heeft bereikt – een indrukwekkende prestatie in slechts één maand. Verder heeft Shibarium 2,84 miljoen transacties voltooid en zijn er bijna 9.900 smart contracts actief. Deze cijfers illustreren de snelle adoptie van Shibarium en zijn vermogen om een groot aantal transacties te faciliteren. De cruciale vraag is echter: zal deze opwaartse trend zich voortzetten in september en de daaropvolgende maanden?

Shibarium statistieken
Shibarium statistieken – ShibariumScan

Het antwoord op de vraag wordt verhelderd door de gegevens in de onderstaande grafiek. Hieruit blijkt dat kort na de lancering er een sterke toename was van nieuwe adressen die zich registreerden op Shibarium. Op het hoogtepunt, op 24 augustus, waren er bijna 6.000 nieuwe registraties op één dag.

Tegenwoordig zien we echter slechts een gemiddelde van 75 nieuwe adressen per dag. Deze scherpe afname toont aan dat de groeisnelheid in september drastisch is verminderd. Ook de netwerkactiviteit is afgenomen. In de dagen direct na de lancering waren er soms bijna 8.000 actieve adressen op een enkele dag. In de afgelopen week is dit aantal gedaald naar ongeveer 700 actieve wallets per dag, wat neerkomt op een afname van meer dan 91% in een paar weken tijd.

Aantal nieuwe en actieve accounts op Shibarium
Aantal nieuwe en actieve accounts op Shibarium – ShibariumScan

Verwachtingen SHIB koers

De teruggang in groei kan gevolgen hebben voor de koers van SHIB. Beleggers hadden hoge verwachtingen rondom de lancering van Shibarium, wat leidde tot een stijging van de prijs. Als gevolg daarvan overschreed de prijs de $0,000011. Echter, gezien de huidige tegenvallende resultaten in combinatie met de eerder hoge verwachtingen, heeft de prijs een neerwaartse correctie doorgemaakt naar ongeveer $0,0000073. Dit betekent een daling van ongeveer 44% sinds de piek op 12 augustus. Als de adoptie van Shibarium niet aantrekt, kan dit verdere druk op de koers van SHIB betekenen, wat investeerders voor uitdagingen kan stellen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Shibarium update: Shiba Inu’s layer-2 netwerk verbetert schaalbaarheid en efficiëntie
Enorme toename in Shiba Inu burn rate: 7 miljoen procent groei
Shiba Inu beleeft opmerkelijke week: 8% stijging en record toename in Whale transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers