SHIB
Shiba inu

Shiba Inu koers daalt in paar uur tijd met 36% tijdens crypto crash

De cryptomarkt werd opgeschrikt door een abrupte koersval van Shiba Inu, na een periode van opmerkelijke groei. De afgelopen week zag de Shiba Inu koers een spectaculaire stijging, van $0.00001117 naar een piek van $0.00004500, wat neerkomt op een indrukwekkende prijsstijging van ongeveer 303 procent.

Echter, de viering was van korte duur. Kort nadat Bitcoin vandaag een recordhoogte bereikte, werd de gehele cryptomarkt getroffen door een stevige correctie, met Shiba Inu als een van de zwaarst getroffen munten. In slechts enkele uren tijd daalde de koers van Shiba Inu van $0.00004400 naar $0.00002831, een koerscrash van ongeveer 35.66 procent.

Waarom daalt de SHIB koers plotseling?

Analisten stellen dat de abrupte waardevermindering van Shiba Inu voornamelijk te wijten is aan significante liquidaties van longposities. Binnen de handel in cryptocurrency verwijst een liquidatie van longposities naar het geforceerd sluiten van investeringen die zijn opgezet in anticipatie op een koersstijging van een munt. Dit gebeurt vaak wanneer de markt onverwachts in de tegengestelde richting beweegt.

Zo’n scenario kan een domino-effect veroorzaken: een aanvankelijke daling van de koers kan verdere liquidaties in gang zetten, wat uiteindelijk resulteert in een grote afname van de koers.

Verder wordt er ook naar de zogenoemde ‘crypto whales’ gewezen. Deze whales kunnen door het uitvoeren van omvangrijke transacties de markt naar hun hand zetten, wat af en toe abrupte prijsfluctuaties tot gevolg heeft. Het handelen van deze whales, tezamen met de wijdverbreide liquidaties van longposities, speelt vermoedelijk een cruciale rol in de hevige prijsbewegingen van Shiba Inu.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Shiba Inu of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Shibarium hard fork maakt Shiba Inu razendsnel en goedkoop?
Shiba Inu nu ook te koop met PayPal door partnerschap met MoonPay
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
Beslissend moment: Cruciale uren aangebroken voor Bitcoin