Altcoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Shiba Inu verliest in één week tijd $3,5 miljard

Tussen 1 januari en 8 januari 2022 is de marktkapitalisatie van SHIB met $3,5 miljard gekelderd van $18,68 miljard naar $15,16 miljard.


Drijfveren voor de volatiliteit van Shiba Inu

Het is moeilijk om de specifieke reden achter de volatiliteit van Shiba Inu aan te wijzen. De munt lijkt slachtoffer te zijn van de algemene marktcrash. De schommelingen komen in een volatiele periode voor de financiële markten, gekenmerkt door stijgende inflatie. Hierdoor werd de Federal Reserve gedwongen om het monetaire beleid aan te scherpen.

Bij Shiba Inu lijkt de crash dus te wijten kunnen zijn aan grote investeerders die winst nemen en hun posities in risicovolle activa verkleinen.


Shiba Inu blijft enorm populair

Ondanks de volatiliteit is er een gevoel van positiviteit onder SHIB fans. Er kan worden aangenomen dat dit positieve sentiment voortkomt uit de acceptatie van grote bedrijven voor de token. Zoals eerder gemeld blijft Shiba Inu interesse tonen vanuit verschillende hoeken.

Ook werken er een aantal bedrijven samen om een deel van de SHIB tokens te vernietigen. Deze zogenaamde ’token burns’ zullen er langzaam maar zeker voor zorgen dat de Shiba Inu token zeldzamer wordt en dat kan de prijs opdrijven.

Het is noemenswaardig dat de groei van Shiba Inu voornamelijk werd aangewakkerd door sociale media-activiteit. Een recente onderzoek toonde aan dat in 2021 de Shiba Inu-gesprekken meer dan 16.000% stegen. Dit is het grootste groeipercentage in vergelijking met de andere top 10 cryptocurrencies.

De dominantie van Shiba Inu werd ook weerspiegeld op CoinMarketCap. De munt was het meest bekeken activa op het platform. Op de tweede plaats stond Bitcoin.

Ook blijft het ecosysteem van Shiba Inu zich uitbreiden. Het platform heeft samengewerkt met een game-maker om een play-to-earn NFT game te creëren. Als de ontwikkelingen, de marketing en de populariteit van de munt intact blijven, kan 2022 opnieuw een solide jaar worden voor Shiba Inu.


Wil jij SHIB verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Huidige Shiba Inu’s prijs

Net als de rest van de markt, is de waarde van Shiba Inu echter aanzienlijk gedaald. Op het moment van schrijven wordt de munt verhandeld voor $0.00002894. In de afgelopen zeven dagen is de prijs met meer dan 15% gedaald. Toch lijkt de munt nu eindelijk een klein herstel in te gaan zetten.

SHIB 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten