Altcoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Shiba Inu ontwikkelaars kondigen eerste fase van Doggy DAO aan

Ontwikkelaars van Shiba Inu (SHIB) hebben de eerste iteratie van Doggy DAO aangekondigd. Doggy DAO is een gedecentraliseerde autonome organisatie. Het heeft als doel de controle over de ShibaSwap DEX van het project over te dragen aan de community van de meme coin.


Meer macht naar de Shiba Inu community

DAO 1 zal de Shiba Inu-community in staat stellen om te stemmen over welke crypto projecten zullen worden toegevoegd aan de liquiditeitspools van ShibaSwap. Ook zal DAO 1 bepalen hoe beloningen in de BONE-governancetoken van de DEX zullen worden verdeeld. Moderator Queenie, van ShibaSwap, legde het volgende uit:

“DAO 1 is ontstaan omdat we geloven in het verminderen van de mate van verantwoording die ons team aan elkaar moet afleggen. Het ontneemt ons de mogelijkheid om autoriteit en controle uit te oefenen over bepaalde gebieden; het gaat erom het meer gedecentraliseerd te maken.”

Volgens Queenie is DAO 1 is gericht op “het geven van directe macht aan de gemeenschap”. Dit doet DAO 1 door hen in staat te stellen te stemmen op welke crypto projecten zullen voorkomen in de liquiditeitspools van ShibaSwap.


Zo werken de DAO’s

Met de komst van DAO 1, zullen gebruikers van ShibaSwap dus in staat zijn om stemmen uit te brengen over welke projecten worden toegevoegd. Dit doen ze door hun BONE tokens te staken om tBONE te krijgen. De tBONE is de gestakede vorm van het governance token. Hoe meer stemmen een project krijgt, hoe groter zijn toewijzingspunten.

Omdat het om een bètaversie gaat, zal het ShibaSwap-team de Shiba Inu-gemeenschap om feedback vragen. Queenie legde het volgende uit:

“De eerste fase zal technisch gezien als een bètafase worden beschouwd. Wel is deze veel meer ontwikkeld dan wat je normaal als een bèta zou beschouwen. We willen gewoon in staat zijn om de feedback van de gemeenschap te krijgen. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat de dingen gaan zoals bedoeld.”

Een volgende DAO 2 lancering zal meer complexiteit toevoegen aan het systeem. De oorzaak is de aanwezigheid van “verbeterde use cases van BONE/tBONE tokens.” DAO 2 zal leden van de gemeenschap in staat stellen om “generieke voorstellen te doen.” Aldus Queenie. De DAO’s zullen worden beoordeeld door het multisig-team van ShibaSwap.


Beperking invloed van whales en exchanges

Ook zal er een nieuw staking contract worden gelanceerd. Hierdoor zou BONE voor een langere periode worden gelocked voor het stemmen begint. Het doel hiervan is het beperken van de invloed van whales en exchanges op het stemmen.

De aankondiging lijkt de Shiba Inu prijs echter niet of nauwelijks te hebben bewogen. De munt is de afgelopen dag met een bescheiden 0,6% gestegen, maar de afgelopen zeven dagen met 11,3% gedaald als gevolg van de koersval van de cryptomarkt na Kerstmis.

Dat heeft het enthousiasme van het ShibaSwap-team niet getemperd. In hun DAO aankondiging, plaagden ze ook een “grote verrassing” die spoedig zal komen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten