Altcoin, Floki, Shiba inu

Shiba Inu-prijs daalt 30% na enorme rally

Het bullish prijsmomentum van Shiba Inu (SHIB) stortte uiteindelijk in na een drie dagen durende prijsrally van meer dan 300%. De altcoin stond op het punt door te breken in de top-10, aangezien de marktkapitalisatie ervan $13,4 miljard bereikte.


Shiba slaagde er niet in weerstand te doorbreken

De meme-token wist de weerstand van $0,000035 echter niet te doorbreken. Na te zijn afgewezen voor $0,000035, begon de SHIB-prijs snel een daling in te zetten. Het brak door de sterke ondersteuningszone van $0,000022 en handelt momenteel op $0,00002178. Hierdoor heeft de meme-token een verlies van 30% geleden in de afgelopen 24 uur.

Shiba Inu
Bron: TradingView

De volgende belangrijke ondersteuning voor SHIB ligt rond de $0.000020. Het testen hiervan zou het naar niveaus kunnen sturen van voor de huidige bullish rally van de altcoin. Het slaagde erin om Litecoin (LTC) en Chainlink te overtreffen en verwijderde de afgelopen drie dagen een nul van zijn prijs.

De recente prijsactie van de altcoin werd toegeschreven aan hype en de tweet van Elon Musk. Toch blijkt uit gegevens dat het derivatenvolume voor SHIB piekte naar nieuwe hoogtepunten. Dit geeft aan dat de markt te veel hefboomwerking had. SHIB eeuwigdurende waardeswaps stegen met 78x in de afgelopen drie tot vier dagen toen het volume een recordhoogte (ATH) van $5 miljard bereikte.

Shiba Inu
Bron: IntoTheBlock

Hebben overbelaste markten geleid tot de val van Shiba Inu?

Derivatenmarkten met een te hoge hefboomwerking leiden vaak tot marktvolatiliteit en valse prijsacties. Hogere inkooporders doen de namelijk prijzen stijgen, maar als handelaren winst beginnen te nemen en hun posities liquideren, breekt het prijsmomentum. Vervolgens daalt de waarde naar de reële waarde marktwaardering.

Iets soortgelijks lijkt te zijn gebeurd met het SHIB-token, die een grote comunity heeft. Toen Musk afgelopen zondag een foto van een Floki-hond tweette, bouwde de SHIB-gemeenschap een momentum op om de altcoin op sociale media te trenden en er een hype omheen te creëren. De hype lijkt echter van korte duur te zijn geweest. SHIB wil zijn positie op dit moment boven $0.000021 houden. De altcoin zou nog een Elon Musk-push nodig hebben om nog zo’n bullish momentum te krijgen.