Shib, SHIBA inu
Shiba inu

Shiba Inu’s burn rate schiet omhoog met 22.000%

Het verbrandingsmechanisme van het Shiba Inu (SHIB) netwerk is in een hogere versnelling geschakeld. Uit data van Shibburn, een platform dat transacties op het SHIB-netwerk monitort, blijkt dat de burn rate binnen 24 uur met meer dan 22.000% is gestegen.

Dit proces, waarbij munten permanent uit de circulatie worden verwijderd, wordt algemeen beschouwd als een positieve ontwikkeling voor de Shiba Inu koers, aangezien het de hoeveelheid munten in omloop vermindert.

Shiba Burn Rate neemt toe

Binnen een tijdsbestek van 24 uur zijn er bijna 14 miljard SHIB-tokens permanent uit de circulatie verwijderd door ze over te dragen aan een zogenaamde ‘dead wallet’. Dit is een uniek adres binnen het Shiba Inu netwerk dat wel tokens kan ontvangen, maar waarvandaan deze tokens niet meer kunnen worden verplaatst. Door deze actie worden de tokens effectief uit het circulerende aanbod gehaald, waardoor er minder munten beschikbaar zijn voor handel en investering.

Op 8 maart alleen, is er bijna voor een waarde van een half miljoen dollar aan SHIB-tokens op deze manier ‘verbrand’. Indien deze trend voortduurt, zou dit kunnen leiden tot een verbranding van bijna $15 miljoen aan Shiba Inu-tokens per maand. Hoewel dit op het eerste gezicht een aanzienlijk bedrag lijkt, vertegenwoordigt het slechts 0,075% van het totale circulerende aanbod, wat het in perspectief plaatst als een relatief klein percentage.

De indrukwekkende prijsstijging van Shiba Inu

Recentelijk heeft de SHIB koers een periode van relatieve stabiliteit doorgemaakt, met moeite om boven de steunlijn van $0,000035 uit te komen. Momenteel bevindt de koers zich dicht bij dit niveau, wat duidt op een voortdurende strijd om deze drempel te overwinnen.

Ondanks deze periode van zijwaartse handel, heeft SHIB in de afgelopen week een opmerkelijke groei van meer dan 50% laten zien, waarmee het een significante opwaartse trend behoudt. Zeker nu de Bitcoin koers opnieuw zijn all time high heeft doorbroken is de kans groot dat Shiba Inu ook zijn prijsstijging hervat.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Shiba Inu of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Shibarium hard fork maakt Shiba Inu razendsnel en goedkoop?
Shiba Inu nu ook te koop met PayPal door partnerschap met MoonPay
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken