Blockchain Nieuws

Silvergate rapporteert nettoverlies van $1 miljard in 4e kwartaal van 2022

De Silvergate Bank heeft een nettoverlies gerapporteerd van $1 miljard in het laatste kwartaal van 2022. Het bedrijf wordt tevens geconfronteerd met een rechtszaak.

Grote uitstroom van deposito’s

In het laatste kwartaal zag Silvergate een significante uitstroom van deposito’s. Hierop namen ze maatregelen om de liquiditeit in contanten te behouden, waaronder de verkoop van schuldbewijzen.

Ze benadrukte ook een transformationele verschuiving in de ruimte voor digitale activa. Volgens Silvergate heeft een vertrouwenscrisis in het gehele ecosysteem ervoor gezorgd dat klanten een risicovrije positie innamen op crypto-handelsplatforms.

Naar verluidt zag Silvergate voor circa $7.3 miljard aan deposito’s in het laatste kwartaal van 2022. Dit bedrag is aanzienlijk lager dan een kwartaal eerder, toen dit bedrag nog circa $12 miljard was.

Veel personeel moeten ontslaan

Ondanks de toch wel aanzienlijke verliezen, treft het bedrijf naar verluidt voorbereidingen voor een aanhoudende periode met lagere deposito’s. Hierom evalueert het bedrijf naar verluidt zijn productportfolio en klantrelaties.

Toch blijft het bedrijf geloven in de crypto-industrie en blijven ze zich inzetten voor het ‘handhaven van een zeer liquide balans met een sterke kapitaalpositie’.

Ondanks een ‘sterke kapitaalpositie’ hebben ze wel zo’n 40% van hun personeelsbestand, of ongeveer 200 werknemers, eerder deze maand moeten ontslaan. Ook hebben ze enkele projecten opgeschort waardoor er weer meer geld beschikbaar moet komen om het bedrijf te helpen om het hoofd boven water te houden. De problemen zouden echter tijdelijk kunnen zijn, maar voorlopig lijken de vooruitzichten negatief.

Blockchain nieuws

Techbedrijf Fujitsu duikt de crypto-wereld in
MetaMask maakt directe crypto-aankopen in Nigeria mogelijk
Bescherm je online privacy met NordVPN: surf veilig en anoniem op het web
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin