Federal reserve
Exchange

Silvergate sluit de deuren van Exchange Network, aandeel daalt met 60%

Op 3 maart kondigde crypto-bank Silvergate aan dat het zijn betalingsnetwerk voor digitale activa stopzet. De zet komt nadat de aandelen van de bank in de afgelopen vijf dagen meer dan 60% daalden door de vrees voor een mogelijk faillissement.

In een disclaimer op de website van Silvergate staat:

Screenshot van Silvergate’s website op 4 maart 2023. Bron: Silvergate

Rechter eist terugbetaling aan BlockFi

Op dezelfde dag deed de Amerikaanse rechter Michael B. Kaplan nog een uitspraak waarin werd bevolen dat Silvergate $9.850.000, die door BlockFi was gestort, terug moest betalen. Uit documenten die door BlockFi’s herstructureringsadviseur op hun website zijn gepubliceerd, blijkt dat de rechtbank de bank opdroeg de fondsen onmiddellijk vrij te geven, nadat de twee bedrijven in november 2022 een overeenkomst hadden gesloten.

BlockFi is een van de cryptobedrijven die vorig jaar door de ineenstorting van FTX werd getroffen, net als Silvergate. De cryptobank had liquiditeitsproblemen door de crypto bear market voordat ze in het vierde kwartaal van 2022 werd getroffen door aanzienlijke uitstromen, wat leidde tot een nettoverlies van $ 1 miljard.

Recente ontwikkelingen rondom Silvergate

In een poging om de gevolgen van een golf van opnames te verzachten, leende Silvergate naar verluidt 3,6 miljard dollar van het Amerikaanse Federal Home Loan Banks System (FHLB), een consortium van 11 regionale banken in de Verenigde Staten die fondsen verstrekken aan andere banken en kredietverstrekkers.

Silvergate Capital Corp. Marktsamenvatting 27 feb. – 3 maart 2023. Bron: Google Finance

De angst dat een liquiditeitscrisis zou kunnen leiden tot een faillissement, bereikte deze week een hoogtepunt, nadat Silvergate de indiening van zijn jaarlijkse financiële 10K-rapport uitstelde.

Binnen 24 uur na de aankondiging kondigden diverse cryptobedrijven, waaronder Coinbase, Circle, Bitstamp, Galaxy Digital en Paxos aan dat ze hun samenwerking met de bank in zekere mate zullen verminderen. MicroStrategy en Tether voegden zich bij verschillende andere bedrijven die openlijk elke blootstelling aan de bank ontkennen.

Exchange nieuws

Kraken daagt SEC uit over beschuldigingen van niet-geregistreerde beursactiviteiten
Coinbase-aandelen stijgen na enorm succesvol kwartaal
Ripple whale verplaatst groot aantal  XRP tokens naar Binance
Meer nieuws

Meest gelezen

Hoeveel VeChain moet je kopen om miljonair te worden?
Deze 3 cryptomunten zijn klaar voor een grote prijsstijging
Google Bard voorspelt de impact van de Bitcoin halving op de Shiba Inu koers