Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Sinds de uitvoering van EIP-1559 is er een miljoen ETH verbrand

Sind de start van EIP-1559 is er veel Ethereum (ETH) verbrand, echter stijgt het aanbod van de grootste altcoin nog steeds met ongeveer 1,2% per jaar.


ETH-Burning

In een op woensdag gepubliceerd Twitter bericht onthulde blockchain onderzoeksbureau CryptoRank dat meer dan 1 miljoen Ether was verbrand sinds de invoering van het EIP-1559-protocol. Dit protocol werd ingevoerd in augustus als onderdeel van de Londense hard fork. De verbrande Ether heeft een waarde van $4,24 miljard. Het EIP-1559-protocol hervormde de Ethereum vergoedingsmarkt. Daarnaast wijzigde de invoering het limiet voor gastarieven en introduceerde het een burn functie. Deze functie haalt een deel van de transactiekosten uit de blockchain.

Gedecentraliseerde applicaties die verantwoordelijk zijn voor token burning zijn onder meer populaire non-fungible tokens of NFT’s, platform OpenSea.io en de play-to-earn NFT-game Axie Infinity. Het transactievolume van gedecentraliseerde exchanges zoals Uniswap, 1inch en Sushiswap was verantwoordelijk voor een groot deel van de ETH burnings. ETH wordt ook verbrand tijdens overdrachten van stablecoins zoals Tether (USDT) en USD Coin (USDC) die gebouwd zijn op de Ethereum-blockchain. Ten slotte droegen wallet gebruikers op MetaMask en degenen die reguliere ETH transacties deden ook bij aan de netwerkactiviteit.

Volgens gegevens van Ultra Sound Money wordt er elke minuut 7.67 ETH verbrand. Daarnaast wordt er elke dag tot 11.042 ETH verbrand. Bij het huidige tempo wordt er elk jaar ongeveer 4 miljoen ETH verbrand. De blockchain creëert momenteel ongeveer 5,4 miljoen ETH per jaar uit. Daarom is het Ethereum netwerk nog steeds groeiende.


Ethereum 2.0-upgrade

Dat gaat allemaal veranderen volgend jaar wanneer de Ethereum 2.0-upgrade live gaat. Hierdoor wordt het netwerk omgezet van een proof-of-work-consensus naar die van een proof-of-stake. Hierbij zullen de stakingsbeloningen veel lager zullen zijn dan de mining beloningen.

Als gevolg hiervan zou het de uitgifte snelheid van de blockchain ver onder de verbrandingssnelheid komen te liggen waardoor er een deflatoir ecosysteem zou ontstaan. Ultra Sound Money voorspelt dat het aanbod van ETH begin 2022 de 119,7 miljoen zal bereiken voordat het zal afnemen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten