Singapore Gardens
Regulatie

Singapore geeft 3 crypto-bedrijven goedkeuring voor licentie

De monetaire autoriteit in Singapore heeft voorlopig goedkeuring gegeven aan Crypto.com, Genesis en Sparrow om hun cryptocurrency-betaaldiensten in het land aan te bieden.

Graag samenwerken met digitale activaspelers

Alhoewel het momenteel nog om een voorlopige goedkeuring gaat, wordt verwacht dat dit omgezet wordt in een permanente goedkeuring. Hierdoor komt het aantal bedrijven in Singapore met zo’n goedkeuring op 14. De Vice-Premier van Singapore, Heng Swee Keat, zei het volgende:

Er zijn veel goede use-cases binnen het bredere ecosysteem van digitale activa. Wij moeten daarom dezelfde aanpak volgen als eerdere tech-golven. Singapore blijft graag samenwerken met blockchain- en digitale activaspelers.

Hoge normen verbonden aan licentie

De crypto-bedrijven hebben nu de ‘Major Payment Institution’-licentie ontvangen. Hierdoor mogen ze in Singapore hun cryptocurrency-diensten of digitale betalingstoken-diensten officieel aanbieden.

Hier zijn echter ook hoge normen aan gebonden. Deze eisen helpen op hun beurt echter weer om innovatie binnen de sector te bevorderen. De CEO en mede-oprichter van Crypto.com, Kris Marszalek, zei als slot hierover het volgende:

Wij kijken ernaar uit om te blijven samenwerken met de regelgevende instanties en onze wortels in Singapore verder uit te breiden. Singapore biedt een bloeiende markt voor fintech-innovatie en staat bekend om zijn goed gereguleerde zakelijke omgeving. Dit biedt potentieel grote kansen.

Regulatie nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins