Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Singapore geeft 3 crypto-bedrijven goedkeuring voor licentie

De monetaire autoriteit in Singapore heeft voorlopig goedkeuring gegeven aan Crypto.com, Genesis en Sparrow om hun cryptocurrency-betaaldiensten in het land aan te bieden.

Graag samenwerken met digitale activaspelers

Alhoewel het momenteel nog om een voorlopige goedkeuring gaat, wordt verwacht dat dit omgezet wordt in een permanente goedkeuring. Hierdoor komt het aantal bedrijven in Singapore met zo’n goedkeuring op 14. De Vice-Premier van Singapore, Heng Swee Keat, zei het volgende:

Er zijn veel goede use-cases binnen het bredere ecosysteem van digitale activa. Wij moeten daarom dezelfde aanpak volgen als eerdere tech-golven. Singapore blijft graag samenwerken met blockchain- en digitale activaspelers.

Hoge normen verbonden aan licentie

De crypto-bedrijven hebben nu de ‘Major Payment Institution’-licentie ontvangen. Hierdoor mogen ze in Singapore hun cryptocurrency-diensten of digitale betalingstoken-diensten officieel aanbieden.

Hier zijn echter ook hoge normen aan gebonden. Deze eisen helpen op hun beurt echter weer om innovatie binnen de sector te bevorderen. De CEO en mede-oprichter van Crypto.com, Kris Marszalek, zei als slot hierover het volgende:

Wij kijken ernaar uit om te blijven samenwerken met de regelgevende instanties en onze wortels in Singapore verder uit te breiden. Singapore biedt een bloeiende markt voor fintech-innovatie en staat bekend om zijn goed gereguleerde zakelijke omgeving. Dit biedt potentieel grote kansen.

Regulatie nieuws

Centrale Bank Qatar in fundamentele fase voor lancering Digitale Valuta Centrale Bank Qatar in fundamentele fase voor lancering Digitale Valuta
WeChat China verbied Crypto- en NFT-gerelateerde accounts WeChat China verbied Crypto- en NFT-gerelateerde accounts
Terra-medewerkers worden door Zuid-Koreaanse aanklagers verboden het land te verlaten Terra-medewerkers worden door Zuid-Koreaanse aanklagers verboden het land te verlaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten