Blockchain Nieuws

SkyBridge Capital verloor in 2022 ruim 39 procent van zijn waarde

Het jaar 2022 is niet alleen pittig geweest voor de koersen van cryptocurrency’s. Ook het hedgefonds SkyBridge Capital van Anthony Scaramucci verloor in 2022 ruim 39 procent van zijn waarde. Volgens Bloomberg had dat te maken met de dalende koersen van cryptocurrency’s en het falen van FTX.

Investeerders rennen weg

Investeerders hoopten in september 60 procent van het kapitaal van SkyBridge Capital op te nemen, maar dat liet het fonds niet toe. Uiteindelijk ontvingen de investeerders maar 10 procent van het kapitaal. Voor de komende opname-periode van maart is SkyBridge Capital van plan om slechts 5 procent van het voor opnames beschikbaar te stellen.

Op die manier hoopt het fonds in ieder geval zoveel mogelijk kapitaal binnenboord te houden. Ondanks de grote verliezen is Scaramucci het vertrouwen in de industrie niet verloren. Volgens de oprichter van het fonds is dit zelfs een goed moment om te investeren. In een recent interview met Scott Melker, zegt hij te verwachten dat de Amerikaanse centrale bank snel van koers wijzigt.

Koerswijziging Federal Reserve

Als het aan Scaramucci ligt, dan is die koerswijziging van de Federal Reserve precies wat Bitcoin nodig heeft. “Het is onmogelijk voor de Federal Reserve, als je een schuld van 31 biljoen hebt […], om de boel financieel rond te breien. De rentebetalingen alleen al zullen met deze rentes oplopen tot 1 of zelfs 1,5 biljoen dollar per jaar,” aldus een duidelijke Scaramucci.

De schuldenberg is volgens de investeerder simpelweg te groot om zomaar op deze wijze door te gaan. Uiteindelijk moet dat gegeven er volgens Scaramucci voor zorgen dat Bitcoin weer aan een nieuwe run omhoog kan beginnen. Waar dat Bitcoin precies brengt weet hij nog niet te vertellen, maar de oprichter van SkyBridge Capital zet wel in op een nieuwe bullmarkt. Dat is iets wat we na het dramatische jaar 2022 heel erg kunnen gebruiken binnen de industrie.

Blockchain nieuws

Techbedrijf Fujitsu duikt de crypto-wereld in
MetaMask maakt directe crypto-aankopen in Nigeria mogelijk
Bescherm je online privacy met NordVPN: surf veilig en anoniem op het web
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin