wall street
Bitcoin

Slaat de zwakte van de ‘grote 7’ aandelen over op Bitcoin?

De “grote zeven” op de Amerikaanse aandelenmarkt, dan hebben we het natuurlijk over Google, Amazon, Apple, Microsoft, Meta, Nvidia en Tesla, beginnen zwakte te vertonen. Ze maakten stuk voor stuk een fantastische start van 2023 door; maar moeten het nu plotseling doen met miljardenverliezen.

Het zijn vooral de hoge rentes en de macro-economische onzekerheid die een pak met donkere wolken boven deze aandelen brengen.

De fantastische zeven

In de bovenstaande grafiek van Bloomberg is te zien hoe de grote (of fantastische zeven) momenteel een schuiver maken ten opzichte van de rest van de markt (zwart versus blauw). Al waren ze in 2023 ook grotendeels de ster van de show.

Dat neemt niet weg dat er nu grove dalingen te zien zijn en daar mogen we ons best zorgen over maken. Normaal gesproken is er namelijk een behoorlijke correlatie tussen de grote tech-aandelen en Bitcoin.

Nu is die correlatie plotseling niet meer aanwezig en dat lijkt alles te maken te hebben met het enthousiasme over de potentiële komst van de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Maar de grote vraag is natuurlijk WANNEER en überhaupt OF de Spot Bitcoin ETF er wel komt.

Dat laatste LIJKT een zekerheid, maar echt zeker weten doen we het natuurlijk nooit.

De grote ontkoppeling

Normaal gesproken is er dus sprake van een behoorlijke correlatie tussen Bitcoin en de aandelenmarkten, maar de onderstaande grafiek toont dat die momenteel allesbehalve aanwezig is.

Al moeten we ook niet te hard van stapel lopen. Bitcoin handelt ongeveer 50 procent van zijn all-time high vandaan, terwijl tech-aandelen als Microsoft en Apple 7 procent en 13 procent van hun hoogtepunten verwijderd zijn.

We moeten dus zeker niet doen alsof Bitcoin nu ineens weer een stuk beter presteert dan de rest van de markt, want dat is ook weer niet het geval. Laat de digitale munt dat eerst op een wat langere termijn maar weer eens bewijzen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers