Bitcoin Satoshi
Bitcoin

Slapend Bitcoin-adres uit Satoshi-tijdperk plotseling geactiveerd na tien jaar rust

Een Bitcoin-wallet uit het Satoshi-tijdperk, inactief sinds de beginjaren van Bitcoin, heeft na een decennium van stilte plotseling een grote hoeveelheid Bitcoin verplaatst. Op 6 mei is er vanuit dit adres, dat nog dateert uit de periode dat de anonieme oprichter Satoshi Nakamoto actief was, een bedrag van 687 BTC overgedragen, wat overeenkomt met ongeveer 43,9 miljoen dollar.

625,43 BTC overgedragen naar nieuw adres

De transactie omvatte een overdracht van 625,43 BTC naar een nieuw adres dat start met ‘bc1qky’ en de overige 61,9 BTC naar een ander adres dat begint met ‘bc1qdc’. Dergelijke bewegingen van fondsen uit zeer oude Bitcoin-wallets trekken vaak de aandacht van de cryptogemeenschap vanwege de mogelijke historische waarde en de mysterieuze herkomst ervan.

De interesse in zogenaamde Satoshi-tijdperk wallets is groot, omdat deze kunnen dateren uit de tijd dat Nakamoto zelf nog betrokken was bij het project. Dit heeft geleid tot speculaties dat sommige van deze oude wallets direct of indirect verbonden kunnen zijn met Nakamoto zelf.

In augustus 2023 vergelijkbare ontwaking waargenomen

Eerder in augustus 2023 werd er een vergelijkbare ontwaking van een andere wallet waargenomen die 1.005 BTC overdroeg die waren gemijnd in 2010. Deze acties veroorzaakten flink wat beroering op sociale media, waarbij sommigen speculeerden dat het wellicht ging om de wallet van Satoshi zelf.

Deskundigen benadrukken echter dat het waarschijnlijker is dat de eigenaren van dergelijke wallets vroege investeerders of miners zijn die nu hun winst willen realiseren. Een recent rapport van Fortune onthult dat er ongeveer 1,75 miljoen Bitcoin-wallets zijn die al meer dan tien jaar niet zijn gebruikt, met een gezamenlijke waarde van ongeveer 121 miljard dollar.

In de loop van de laatste jaren zijn diverse wallets uit het Satoshi-tijdperk geactiveerd met het enige doel om de Bitcoin naar een nieuw adres over te zetten, vaak naar crypto-exchanges, wat suggereert dat de eigenaren na al die tijd besloten hebben om winst te nemen. In juli 2023 werd er vanuit een elf jaar inactieve wallet 30 miljoen dollar aan BTC verplaatst en in november 2023 werd er door drie wallets uit het Satoshi-tijdperk 230 miljoen dollar aan BTC verplaatst na zes jaar van inactiviteit.

Bitcoin nieuws

Volgens deze indicatoren is de Bitcoin bullrun pas net begonnen
Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten