Shiba Inu, Shib
Shiba inu

Slecht nieuws? Crypto whale verkoopt voor $16 miljoen aan Shiba Inu tokens

Zorgen rijzen naar aanleiding van het nieuws dat een ‘crypto-whale’ een grote hoeveelheid Shiba Inu (SHIB) tokens heeft verkocht.

Shiba Inu whale neemt winst

Volgens het analyseplatform Spot On Chain hebben elf wallets, die waarschijnlijk toebehoren aan dezelfde persoon, in totaal zo’n 533,6 miljard SHIB-tokens verkocht voor 15,99 miljoen dollar.

De whale verkocht SHIB-tokens tegen een prijs van $0,00003 per SHIB, waarmee de investeerder een winst van meer dan 106%, ofwel $8,24 miljoen, heeft behaald in minder dan een maand.

De grote verkoop roept bezorgdheid op bij investeerders, omdat whales doorgaans goed geïnformeerd zijn en mogelijk toegang hebben tot informatie die de doorsnee investeerder niet heeft. Hun acties kunnen daarom gezien worden als indicatoren voor toekomstige koersbewegingen van de munt.

Daling SHIB handelsvolume

Het lijkt erop dat de whale wellicht een punt heeft. De hype rondom Shiba Inu is merkbaar afgenomen, wat weerspiegeld wordt door een aanzienlijke daling in het handelsvolume.

Onlangs registreerde het netwerk een significante afname van 32,27% in het handelsvolume. Deze teruggang wijst op een verminderd enthousiasme onder investeerders en een afname van de marktactiviteit.

Ook is er een daling van 1,51% in het open interest voor SHIB vastgesteld, hetgeen suggereert dat investeerders hun handelsstrategieën aan het herzien zijn.

Moeten we ons zorgen maken?

Als het aan crypto analist Rekt Capital ligt, hoeven we ons echter geen zorgen te maken. Rekt Capital is optimistisch over de toekomst van de memecoin en stelt dat er geen reden tot zorg is.

Hij maakt een vergelijking met eerdere trends en suggereert dat Shiba Inu de mogelijkheid heeft om zijn hoogste waarde ooit van $0.000088 te bereiken, wat een stijging zou betekenen van bijna 300% ten opzichte van de huidige koers.

Deze positieve verwachting vindt steun in technische analyses. Het succesvol overstijgen van de prijsgrens van $0.000026 wordt gezien als een sterk teken van een solide marktpositie en het potentieel voor aanzienlijke toenames in waarde.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu bereikt mijlpaal, maar zorgen over de toekomst nemen toe
Staat de Shiba Inu koers aan de vooravond van een Gigantische prijsstijging?
Burn rate Shiba Inu netwerk stijgt met 160%
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging