Ethereum

Slechts 7% van de circulerende Ethereum staat vast op exchanges

Uit onlangs uitgebrachte statistieken blijkt dat slechts 7% van de circulerende voorraad Ethereum (ETH) op cryptocurrency-exchanges staat. Dit blijkt uit statistieken vrijgegeven door de cryptocurrency-monitoringbron TokenAnalyst.


Opslag en gebruik van Ethereum

De statistieken omvatten informatie over de afgelopen vier jaar. In deze periode is de cryptocurrency drastisch veranderd. Waar TokenAnalyst zich echter op focust zijn de opslag en gebruik van Ethereum op de meest populaire exchanges, de momenteel grootste altcoin.

Uit deze statistieken blijkt dat slechts 7%, of 7 miljoen Ethereum-tokens, nu op cryptocurrency-exchanges staat. In 2016 stond dit percentage nog op 20% (20 miljoen ETH-tokens).

De cryptocurrency exchanges Binance en Bitfinex zijn de meest gebruikte cryptocurrency-exchanges om Ethereum op te slaan.

Het veilig opslaan van iedere cryptocurrency is uiteraard één van de prioriteiten van iedere belegger. Exchanges nemen deze beveiliging dan ook erg serieus. Zo is de beveiliging in de afgelopen jaren significant verbeterd.

Echter, voor langdurige opslag van cryptocurrency, is het het beste om gebruik te maken van een hardware wallet. Het wordt dan ook aangeraden om alleen het bedrag waarmee beleggers actief willen handelen op te slaan op exchanges en de rest op hardware wallets (cold storage) op te slaan.


Ook cryptocurrency-exchanges groeien enorm

Ook cryptocurrency-exchanges maken drastische veranderingen mee. Zo is cryptocurrency tegenwoordig steeds eenvoudiger te verhandelen en handelen steeds meer beleggers hiermee. Het resultaat hiervan is dat het dagelijkse handelsvolume drastisch is toegenomen over de afgelopen jaren. Om dit allemaal aan te kunnen, moeten cryptocurrency exchanges achter de schermen hard doorwerken om het platform technisch te blijven verbeteren.