Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Snowden: Bitcoin is sterker geworden ondanks hardhandig optreden van overheden

De beroemde klokkenluider, Edward Snowden, heeft de kracht van Bitcoin geprezen ondanks toenemende regelgevende controle op cryptocurrencies over de hele wereld.


Bitcoin is sterker dan ooit

Gisteren tweette Sownden, die vroeger een agent was bij de CIA, dat Bitcoin sterker is geworden door het anti-cryptobeleid van overheden. De tweet van Snowden verwees naar opmerkingen van 13 maart 2020 (black thursday) waarbij de crypto- en aandelenmarkten instortten vanwege de angst voor de pandemie van het coronavirus.

Zoals destijds werd gemeld, was Snowden niet onder de indruk van de daling van 50% van Bitcoin. Hij schreef toen zelfs dat het de eerste keer was dat hij het gevoel had Bitcoin te kopen.

“Het is sindsdien ~10x meer waard geworden, ondanks een gecoördineerde wereldwijde campagne van regeringen om het publieke begrip van en de steun voor cryptogeld te ondermijnen”, tweette Snowden zondag.


Het hardhandige optreden van overheden kan de Bitcoin niet stoppen

2021 was inderdaad een jaar van zeer hardhandig optreden tegen Bitcoin en andere crypto’s. Vooral China voert een zeer negatief crypto beleid. Bijna alle Bitcoin-miners hebben China verlaten en hun hardware naar locaties in het buitenland verplaatst. De stopzetting van de cryptomining-activiteit in China veroorzaakte tijdelijk een enorme daling van de Bitcoin-hashsnelheid. Naast de mining-stop heeft het land nu ook nog eens aangekondigd dat alle activiteit rondom cryptocurrencies illegaal is.

Anti-Bitcoin-sentimenten lijken ook wijdverbreid te zijn in Washington, waarbij sommige leden van het Congres negatieve retoriek over cryptocurrencies aanhangen en tegelijkertijd pleiten voor strengere wetten. Regelgevers zoals Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, hebben ook aangedrongen op strengere cryptocurrency-wetten die volgens critici de digitale innovatie in Amerika zouden kunnen tegenhouden.

Ondertussen blijft de acceptatie van Bitcoin groeien, waarbij sommige landen de munt zelfs beginnen te accepteren als legaal betaalmiddel. Precies dat is wat Snowden bedoelt met het sterker worden van de digitale munt. BTC wordt steeds meer een munt van de burgers en minder van de overheid.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten