Stablecoins
Stablecoin

Société Générale introduceert EUR CoinVertible (EURCV) Stablecoin

Société Générale, de op-2-na grootste bank van Frankrijk, heeft haar entree gemaakt op de stablecoin-markt door haar eigen digitale valuta te lanceren die gekoppeld is aan de euro. De EUR CoinVertible (EURCV) stablecoin zal haar debuut maken op de gerenommeerde cryptobeurs Bitstamp, gevestigd in Luxemburg, zo meldde de Financial Times.

Euro-ondersteunde Stablecoin voor Digitale Activamarkt

EURCV wordt volledig ondersteund door de euro, waardoor bankklanten de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan de steeds groeiende markt voor digitale activa. Dit nieuwe financiële instrument zal beschikbaar zijn voor een breed scala aan klanten en kan worden gebruikt voor diverse handelsdoeleinden.

Jean-Marc Stenger, de CEO van Société Générale Forge, benadrukte dat deze nieuwe stablecoin de rol van de bank in het snel evoluerende cryptodomein onderstreept. Hij beklemtoonde tevens de noodzaak van een stablecoin die specifiek gekoppeld is aan de euro, wat een belangrijke strategische zet is in de context van digitale financiën.

Brede Toepasbaarheid en Focus op Transacties

Stenger verklaarde dat de ontwikkeling van EURCV gericht is op het vergemakkelijken van transacties met digitale obligaties, fondsen en diverse activa. Hij benadrukte dat de bruikbaarheid van de stablecoin niet beperkt is tot het platform van Société Générale en verwacht wordt dat verschillende financiële dienstverleners het zullen omarmen.

Axa Investment Managers Investeert in Digitale Groene Obligatie

Axa Investment Managers maakte bekend dat zij EURCV hebben gebruikt om te investeren in de digitale groene obligatie van Société Générale ter waarde van 10 miljoen euro (ongeveer $11 miljoen) met een looptijd van drie jaar.

Deze zet van Société Générale naar de euro-gekoppelde stablecoin-markt kan een cruciale ontwikkeling betekenen voor het Europese financiële landschap, met name in aanloop naar de Markets in Crypto-Assets-verordening van de Europese Unie die in 2024 van kracht zal worden.

Société Générale’s Oudere Betrokkenheid in het Cryptodomein

Hoewel deze stap nieuw lijkt, is Société Générale al geruime tijd actief betrokken bij het aanbieden van crypto-exposure aan haar klantenbestand. In juli van dit jaar ontving Forge, de cryptodochter van de bankgigant, als eerste bedrijf de hoogste toegangslicentie voor het aanbieden van cryptodiensten in het land. Deze voorgeschiedenis benadrukt de voortdurende betrokkenheid van Société Générale in de wereld van digitale financiën.

Stablecoin nieuws

Tether Holdings boekt recordnettowinst en verhoogt vermogen aanzienlijk
USDC van Circle overtreft Tether’s USD in aantal transacties
Tether investeert $200 miljoen in neurotechbedrijf
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?