Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Solana bereikt voor het eerst $100 na onthulling mysterieus evenement

De Solana prijs is vandaag tot boven de $100 gestegen doordat handelaren begonnen te speculeren over een myserieuze lancering van nieuwe functies.


Solana stijgt naar $103,06

De SOL koers steeg vandaag naar een nieuwe recordhoogte van $103,06 na een koersstijging van 9,35%. Deze opwaartse beweging vond plaats nadat Solana een mysterieuze tweet over een update op hun officiële social media-account had geïntroduceerd. Het team gaf echter weinig details over de update, maar vroeg de community om te raden dat het zou gaan om het burnen van SOL-tokens. Het lijkt over een token-burn te gaan aangezien in de video een ‘paarse vlam’ te zien was.


Ignition is mogelijk toch geen SOL-token burn

Als openbare blockchain vertrouwt Solana op SOL om twee primaire taken: staking en transactiekosten. Het protocol vernietigd een deel van de transactiekosten die het verzamelt om het SOL-aanbod beperkt te houden.

Solana creëert echter ook nieuwe tokens op basis van een “dis-inflatoir inflatieschema“. Hierbij daalt de SOL-uitgiftesnelheid periodiek nadat deze op de hoogste waarde is begonnen. Ondertussen beweert Solana dat het aanbod zich uiteindelijk zou stabiliseren op een “vooraf bepaald inflatiepercentage op lange termijn”.

Het lijkt dus misschien wel iets anders te zijn dan een token burn. Zo vertelt een reddit gebruiker dat het waarschijnlijk een update is die het bouwen van apps en NFT’s op de Solana blockchain makkelijker maakt.

Screenshot van Solana’s officiële Reddit-communitypagina over Ignition – Bron: Reddit

Ondanks dat het dus niet helemaal duidelijk is wat de update in gaat houden zijn investeerders enorm positief. De Solana koers is na de aankondiging met meer dan 18% gestegen en de volgende dag kwam daar nog eens 9,2% bij. Dit heeft ervoor gezorgd dat Solana de magische $100 grens heeft doorbroken.

De hype rondom het project, en de stijgende koersen hebben er ook voor gezorgd dat Solana één van de lievelings tokens is van institutionele investeerders.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten