Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Solana boekt opnieuw flinke winst van meer dan 6%

Nadat Bitcoin en Ethereum deze week All Time High’s bereikten, keert ook Solana langzaam terug naar zijn hoogste punt ooit.


SOL stijgt langzaam naar zijn ATH

De Solana prijs is in de afgelopen 24 uur tijd met 6 procent gestegen. In de afgelopen week is de SOL token zelfs met 26% gestegen. Hierdoor keert de token langzaam terug naar zijn hoogste punt ooit van $213, die werd bereikt op 9 september.

Een belangrijke reden van de goede prestaties van de token zijn toe te schrijven aan het feit dat Solana steeds meer terrein wint op de DeFi markt. DeFi verwijst naar de protocollen die bovenop een blockchain zijn gebouwd en waarmee mensen hun crypto aan het werk kunnen zetten zonder tussenkomst van een derde partij.

Vandaag registreerde Solana bijvoorbeeld een recordbedrag van $12,7 miljard aan totale waarde die op het netwerk was vergrendeld. Deze statistiek laat zien hoeveel geld er rondzweeft op Solana-gebaseerde platforms. Dat aantal heeft invloed op de prijs van de SOL token. De SOL token heb je namelijk nodig om het DeFi-ecosysteem te gebruiken.


Solana versus Ethereum

De toegevoegde waarde van Solana is dat het netwerk sneller is dan Ethereum. Daarnaast zijn de transactiekosten van het ETH netwerk ook erg hoog.

Dat komt gedeeltelijk omdat Ethereum niet is ontworpen met specifieke gebruiksscenario’s in gedachten; Vitalik Buterin en zijn mede-oprichters wilden een brede reeks toepassingen mogelijk maken op het netwerk. Daarentegen heeft Solana zich juist vanaf het begin af aan gefocust op de DeFi-markt. Het is specifiek ontworpen om een hoge transactielast aan te kunnen.

Toch vertellen analisten dat Ethereum een aantal voordelen biedt ten opzichte van Solana. Zo blijft Ethereum een meer gedecentraliseerd netwerk in termen van het aantal machines dat op het netwerk zijn aangesloten. Ook had Solana vorige maand een enorme netwerkstoring als gevolg van problemen met netwerkvalidators. De twee netwerken zullen dus nog lang in gevecht blijven.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten